Koronavirüste ABD'den hayli endişe verici bir ölüm sayısı rapor edildi. Ülkede bir günde 4 bin 931 kişi, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. ABD'deki tek günlük bu ölüm sayısı, Çin'in süreç boyunca kaybettiği insandan (3 bin 342) daha fazla

16 Nisan – Ülke ülke koronavirüs salgınında son durum | ABD'de bir günde 4 bin 931 kişi yaşamını yitirdi

Dünya genelinde koronavirüsten enfekte olan vaka sayısı 2 milyon 83 bini aşarken ölüm sayısı ise 140 bini aştı.

Dünya genelindeki koronavirüs vakalarına ilişkin verileri resmi açıklamalar üzerinden anlık derleyen Worldometer’da yer alan verilere göre toplam vaka sayısı 2 milyon 83 binin üzerine çıktı. Ölümler ise 140 bini aştı. Koronavirüsten enfekte olup iyileşenlerin sayısı da 510 binden fazla.

Salgının merkezi haline gelen ABD'de enfekte olan kişi sayısı 644 bini aştı. Ülkede 30 bin 844 kişi hayatını kaybetti.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan ve anlık güncellenen harita ile koronavirüs salgının dünyadaki son durumunu görebilirsiniz.

Güncelleme-20:59

NEW JERSEY'DE BAKIM EVİ MORGUNDA 17 CESET BULUNDU

ABD'nin New Jersey eyaletine bağlı Sussex County'deki Andover Subakut ve Rehabilitasyon Merkezi'nin morgunda 17 ceset bulundu. Polis, cesetlerin tutulduğu binada çalışma yaptı.

Güncelleme- 20:32

NEW JERSEY'DE BAKIM EVİNDE 68 ÖLÜM

ABD'nin New Jersey eyaletine bağlı Sussex County'deki Andover Subakut ve Rehabilitasyon Merkezi'nde koronavirüsle bağlantılı 68 ölümün yaşandığı belirtildi. Polis, cesetlerin tutulduğu binada çalışma yaptı.

16-nisan-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-abd-de-bir-gunde-4-bin-931-kisi-yasamini-yitirdi-717901-1.

Güncelleme-20:30
FRANSA'DA ÖLÜ SAYISI 18 BİNE YAKLAŞTI

Fransa'da Covid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 753 artarak 17 bin 920'ye yükseldi.

Güncelleme-20:24
POLONYA'DA KAMUSAL ALANLARDA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Polonya'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında kamusal alanlarda maske takma zorunluluğu başladı.

Polonya'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında kamusal alanlarda maske takma zorunluluğu bugün yürürlüğe girerken, ülke genelinde 4 yaşından küçük çocuklar, gelişim bozukluğu bulunanlar, sağlık durumu maske kullanmaya izin vermeyenler dışında bulunan herkese maske takmak ya da ağız ve burnunu bir eşarp yardım ile kapatma zorunluluğu getirildi.

Polonya’da ilk koronavirüs vakasının 4 Mart'ta görülmesinin ardından okullar, alışveriş merkezleri, kafeler dahil pek çok kurum, kuruluş ve işletme bir aydan uzun süredir kapalı bulunurken, 15 Mart tarihi itibari ile tüm sınırlar yabancılara kapatıldı.

Yetkililer, gelecek 2 hafta içerisinde korona virüs vakalarının zirve yapmasını beklediklerini aktardı. Yetkililer, mayıs ayından itibaren salgının durumunu tekrar ele alacaklarını dile getirirken, ekonomiyi rahatlatmak amacı ile alınan önlemlerden bir kısmının gevşetilebileceğini ifade etti.

Polonya’da toplam koronavirüs vaka sayısı 7 bin 918’e, hayatını kaybedenler ise 314’e ulaştı.

Güncelleme-19:46
AFRİKA ÜLKESİ ESVATİNİ'DE İLK ÖLÜM

Afrika ülkesi Esvatini'de Covid-19 nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiği bildirildi. Sağlık Bakanı Lizzie Nkosi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Üzülerek söylemeliyim ki Covid-19 nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti" ifadelerini kullandı. Nkosi, vakanın 53 yaşında bir erkek olduğunu ve dün gece tedavi edildiği hastanede hayatını kaybettiğini söyledi. Ülkedeki Covid-19 vakalarıyla ilgili bilgi de veren Nkosi, "Bugüne kadar 17 vaka tespit edildi ve bunların 8'i iyileşti. Diğerlerinin tedavisi sürüyor" diye konuştu.

Güncelleme-19:40
NEW YORK'TA KISITLAMALAR 15 MAYIS'A KADAR UZATILDI

New York'ta Covid-19 salgını nedeniyle ''evde kal'' talimatı ve zorunlu olmayan iş yerlerinin kapatılması gibi kısıtlamalar, 15 Mayıs'a kadar uzatıldı. New York Valisi Andrew Cuomo, düzenlediği basın toplantısında, eyalette salgın yüzünden getirilen kısıtlamaların 1 ay daha uzatılacağını söyledi. Vaka, hastaneye yatış ve suni solunum cihazlarına bağlı hastaların sayısındaki düşüşün devam ettiğine dikkati çeken Cuomo, son 24 saatte New York'ta 606 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Güncelleme-19:20
İTALYA'DA ÖLENLERİN SAYISI 22 BİN 170'E YÜKSELDİ

İtalya'da Covid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 525 artarak 22 bin 170'e yükseldi.

Güncelleme-19:15
İSVİÇRE'DE KISITLAMALARIN ÜÇ AŞAMADA KALDIRILMASI KARARI

İsviçre Federal Hükümet, ülkede bin 269 kişinin ölümüne yol açan Covid-19 salgınıyla mücadelede alınan sert önlemlerin üç aşamada gevşetilmesine karar verdi. İsviçre'de 16 Mart'ta ilan edilen OHAL ile alınan kararlar, hayatı durdurma noktasına getirmesine rağmen son haftalarda günlük Covid-19 vaka sayısı ve ölüm oranlarında düşüş dikkati çekti. Sağlık Bakanı Alain Berset, salgında gelinen noktaya bağlı olarak dün, OHAL ile getirilen sert önlemlerin 3 aşamada kaldırılması teklifinde bulundu.

27 NİSAN'DAN İTİBAREN KADEMELİ KALDIRILACAK

Federal Hükümet'ten yapılan açıklamada, alınan tedbirlerin 27 Nisan'dan itibaren kademeli olarak kaldırılacağı ilan edildi. Buna göre, ülkede 27 Nisan'da kuaför, güzellik ve kozmetik salonlarının yanı sıra hırdavat dükkanları, çiçekçiler, bahçe ve hobi malzemesi satan mağazalar ile fizik tedavi merkezlerinin yeniden açılmasına izin verilecek. Hastaneler ve klinikler, acil olmayan durumlar dahil olmak üzere, tüm tıbbi hizmetlerine yeniden başlayabilecek.

EĞİTİM İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ AŞAMADA BAŞLAYACAK

Ülkede, Covid-19 vakalarının düşmeye devam etmesi durumunda, 11 Mayıs'ta yürürlüğe girecek ikinci aşamada da mecburi okullar, perakende satışı gerçekleştiren mağazalar ve semt pazarlarının açılmasına izin verilecek. 8 Haziran'da devreye sokulacak üçüncü ve son aşamada orta dereceli okullar, meslek okulları ve üniversitelerin tekrar açılması öngörülüyor. İsviçre'de sokağa çıkma yasağı bulunmamasına rağmen beşten fazla kişinin bir araya gelmesine yönelik uygulama, 27 Nisan'dan sonra da devam edecek.

İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga ise başkent Bern'de düzenlediği basın toplantısında, virüsün yayılma hızının azaldığını ve hastanelerin rahatladığını belirtti. Sommaruga, pandemiye karşı şimdiye kadar elde ettikleri kazanımları tehlikeye atmak istemediklerine işaret ederek, halkı "sosyal mesafe ve hijyenle ilgili alınan önlemlere bağlı kalmaya" davet etti.

Güncelleme-19:12
İNGİLTERE'DE KISMİ KARANTİNA SÜRESİ UZATILDI

İngiltere'de Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında kısmi karantina uygulamasının 3 hafta uzatılmasına karar verildi.

Güncelleme-18:53
KENYA POLİSİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI İHLAL EDEN 12 SİVİLİ ÖLDÜRDÜ

Afrika ülkesi Kenya'da Covid-19 salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağını ihlal eden 12 sivil polis ekiplerince öldürüldü. Kenya hükumetine bağlı Polis Gözetim Kurumundan yapılan açıklamada, 35 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği belirtildi. Açıklamada, bu kişilerden 12'sinin yasağı ihlal gerekçesiyle polis ekiplerince öldürüldüğü ifade edildi. Hükumetten konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Güncelleme-17:11
ABD’DE SON 24 SAATTE 4 BİN 931 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

ABD’de koronavirüsten son 24 saatte 4 bin 931 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı toplamda 30 bin 990’a yükseldi.

Güncelleme- 16:50

İNGİLTERE'DE SON 24 SAATTE 861 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İngiltere'de Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 861 artarak 13 bin 729 oldu.

Güncelleme-15:50
HOLLANDA'DA ÖLENLERİN SAYISI 3 BİN 315 OLDU

Hollanda'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka sayısı son 24 saatte bin 61 artarak 29 bin 214'e ulaşırken, ölü sayısı 181 artışla 3 bin 315 oldu.

Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM), Covid-19'la ilgili bilgileri güncelledi.

Buna göre, ülkede son 24 saatte 182 kişinin daha tedavi altına alınmasıyla hastaneye kaldırılan kişi sayısı 9 bin 309'a ulaştı.

Covid-19 görülen kişi sayısının son 24 saatte bin 61 artarak 29 bin 214'e çıktığı ülkede, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 181 artışla 3 bin 315'e yükseldi.

Güncelleme-15:08
ÇİN SEDDİ YENİDEN ZİYARETÇİ GİRİŞİNE AÇILDI

Pekin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında geçici olarak kapatılan veya faaliyeti durdurulan turistik yerler, salgın tehdidinin azalmasının ardından yavaş yavaş ziyarete açılıyor.

Ocak ayında ziyarete kapatılan ve şehrin sembol noktalarından biri olan Çin Seddi de, yaklaşık üç aylık bir aradan sonra geçtiğimiz hafta yeniden ziyarete açıldı.

16-nisan-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-abd-de-olu-sayisi-30-bini-asti-717755-1.

Güncelleme-13:15
İSPANYA'DA CAN KAYBI 551 KİŞİ ARTTI

İspanya'da Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 551 artışla 19 bin 130'a çıktı.

Güncelleme-13:03
İRAN'DA CAN KAYBI 4 BİN 869'A YÜKSELDİ

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 92 artarak, 4 bin 869'a yükseldi.

İran devlet televizyonuna göre, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte Covid-19 nedeniyle ülke genelinde 92 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Böylece toplam can kaybının 4 bin 869'a yükseldiğini belirten Cihanpur, vaka sayısının da 1606 artarak 77 bin 995'e çıktığı bilgisini verdi.

Virüse yakalanan hastalardan 3 bin 594'ünün durumunun ağır olduğunu kaydeden Cihanpur, 52 bin 229 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.

İran'da Covid-19'un ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.

Güncelleme-10:26
İNGİLTERE AŞI BULUNANA KADAR SOSYAL MESAFE UYGULAYACAK

İngiltere Hükümeti’nin pandemiye karşı yaklaşımının şekillenmesine yardımcı olan profesör Neil Ferguson’a göre, İngiltere büyük ihtimalle koronavirüs için aşı bulunana kadar belirli bir seviyede sosyal mesafe uygulayabilir.

BBC Radyo'ya konuşan Ferguson, Belirli bir seviyede sosyal mesafeyi büyük ihtimalle aşı bulunana kadar kalıcı hale getirmek zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.

Güncelleme-09:58
EN ÇOK VAKANIN GÖRÜLDÜĞÜ BEŞİNCİ ÜLKE ALMANYA

Almanya’da koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 804’e yükselirken; ülkedeki vaka sayısı 134 bin 753 olarak açıklandı. Ülkede son 24 saatte 309 kişi virüs nedeniyle öldü.

Küresel tehdit haline gelen koronavirüs salgında Almanya, 134 bin 753 kişi ile dünyada en çok vakanın görüldüğü ilk 5’inci ülke oldu. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3 bin 804’e çıktı. Ülkede son 24 saatte 309 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirirken; 2 bin 543 kişide daha virüs tespit edildi.

Güncelleme-09:57
İRAN'DA CAN KAYBI 4 BİN 777’YE YÜKSELDİ

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınıyla ilgili son 24 saatlik bilançoyu açıkladı. Cihanpur, ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 4 bin 777’ye ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 76 bin 389’a çıktığını açıkladı.

Güncelleme-09:57
ORTA AVRUPA’DA VAKA VE ÖLÜ SAYILARINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR


Orta Avrupa’da da koronavirüs nedeniyle vaka ve ölü sayılarında artış sürüyor. İtalya’da vaka sayısı 165 bin 155 olurken, 21 bin 645 kişi hayatını kaybetti. Almanya’da vaka sayısı 134 bin 573’e çıkarken; 3 bin 804 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Fransa’da 147 bin 863 kişide virüs tespit edildiği ve 17 bin 167 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İngiltere’de ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 868’e yükselirken, hasta sayısı 98 bin 476 oldu.

Güncelleme-09:56
LİBYA'DA 10 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞİ İLAN EDİLDİ

Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, cuma gününden itibaren 10 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Libya'da Covid-19 vaka sayısının 35'e yükselmesinin ardından Koronavirüsle Mücadele Yüksek Komitesi tarafından başkent Trablus'ta basın toplantısı düzenlendi. Bazı istisnaları olacak sokağa çıkma yasağı kapsamında tüm sebze ve et pazarlarının kapatılacağı ancak insanların ihtiyaçlarını karşılamaları için fırın ve bazı dükkanların açık kalacağı belirtildi.

Yasağın ambulanslar, fırınlar, bazı dükkanlar ile yiyecek satılan araçları kapsamayacağı, vatandaşların maske takmak şartıyla yerel saatle 08.00 ile 14.00 arasında araç kullanmadan tek başlarına dolaşmalarına izin verileceği kaydedildi.

UMH Sağlık Bakanı Uhmid bin Ömer ise vatandaşların Covid-19 karşısında kendilerini güvende hissetmelerinin evden çıkmalarına ve bir araya gelmelerine sebep olduğunu söyledi. Bin Ömer, salgının çok tehlike arz etmediğini ancak durumun halihazırda uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına izin verecek kadar da tatmin edici olmadığını ifade etti.

Libya'da daha önce alınan kararla yerel saatle 18.00-06.00 arasında uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağının kapsamı 30 Mart'ta 14.00-07.00 olarak yeniden düzenlenmişti. Son alınan kararla ülkede 17 saat olan kısmi sokağa çıkma yasağı 10 gün boyunca 24 saat olarak uygulanacak.

EKVADOR'DA EV VE HASTANELERDEN BİN 424 CANSIZ BEDEN TOPLANDI

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, ülkesinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) "merkez üssü" olarak nitelenen ve geçen ay halkın ölen yakınlarını sokağa bıraktığı Guayaquil'de ev ve hastanelerden 1424 cesedin toplandığını açıkladı.

Devlet Başkanı Moreno, ulusa sesleniş konuşmasında, ülkesinde yürütülen Covid-19 salgını ile mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Moreno, Ekvador'da virüsün görülmesinden kısa bir süre önce alınan önlemleri hatırlatarak, "Salgına hazırlıksız yakalandığımıza dair yorumlar görüyorum. Elbette hazırlıklı değildik, kimse değildi. Soruyorum sen hazırlıklı mıydın? Ailen, şirketin veya herhangi bir ülke hazırlıklı mıydı?" ifadelerini kullandı.

Guayaquil'de cesetlerin toplanması için kurulan Ortak Görev Gücünün faaliyetlerine ilişkin Moreno, "Ortak Görev Gücü, Guayaquil'de şu ana kadar ev ve hastanelerden 1424 ceset topladı ve hepsi uygun bir şekilde defnediliyor." diye konuştu.

Ekvador'da Covid-19 salgının "merkez üssü" olarak nitelenen Guayaquil'de mart ayının sonunda hastanelerin morglarının dolması ve cenaze hizmeti verilememesi nedeniyle halkın yakınlarını sokağa bıraktığı ve sokakta yaktığı görülmüştü.

Ordunun da yardımıyla kentteki cesetlerin toplanması için kurulan Ortak Görev Gücü Lideri Wated, toplanan cesetlerin ölüm sebebinin Covid-19 olup olmadığının bilinmediğini söylemişti.

Nüfusu 17 milyonu aşan Ekvador'da resmi verilere göre şu ana kadar 388 kişinin hayatına mal olan Covid-19, 7 bin 858 kişide görüldü.

BREZİLYA'DA 99 YAŞINDAKİ KİŞİ COVID-19'U YENDİ

Brezilya'da 99 yaşındaki İkinci Dünya Savaşı gazisi Ermando Piveta, yakalandığı yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yenerek, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Brezilya Savunma Bakanlığı, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı savaşan 99 yaşındaki Piveta'nın hastaneden taburcu edildiği görüntüleri paylaştı.

Asker kepi ile pantolonu giyen ve asker selamı veren Piveta, hastane çalışanlarının alkışları ve bir askerin borazanla çaldığı askeri marş eşliğinde ülkenin başkenti Brasilia'daki Silahlı Kuvvetleri Hastanesinden taburcu edildi.

Piveta, yerel basına yaptığı açıklamada, "Bu mücadeleyi kazanmak (İkinci Dünya Savaşı) savaşı kazanmaktan daha önemliydi." dedi.

Bakanlık da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ermando bir savaşı daha kazandı, bu sefer yeni tip koronavirüse karşı." ifadelerini kullandı.

Piveta, İkinci Dünya Savaşı'nda Brezilya'nın Senegal'deki topçu birliğinde bulunmuş ve ardından ülkesinin doğusunda yer alan Alagoas eyaletinin başkenti Maceio'da teğmen olarak görev yapmıştı.

Nüfusu 210 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Brezilya, 1736 kişinin ölümüne neden olan ve 28 bin 320 kişide görülen Covid-19'dan bölgede en çok etkilenen ülke olarak öne çıkıyor.

NEW YORK'TA GIDA PAKETİ YARDIMI

New York Belediye Başkanlığının, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle evlerinden çıkmayan New Yorklular için 170 milyon dolarlık gıda yardım paketi açıklaması, yemekleri taşıyacak binlerce sarı taksi ve Uber sürücüleri için de kazanç kapısı oldu.

New York Belediye Başkanı de Blasio, çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında, salgın nedeni ile işini kaybeden ve evden çıkamayan New Yorklular için 170 milyon dolarlık bir yemek yardım paketini onayladıklarını ve gıda dağıtımı için daha fazla sürücüyü işe alacaklarını duyurdu.

De Blasio, programın, gıdaların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının yanında, sektörde yüzde 85’lik bir kayıp ile salgından en çok zarar gören sarı taksi ve Uber sürücüleri için de bir kazanç kapısı olacağını belirterek, "Ailelerini beslemek için dönüşümlü şekilde para kazanacaklar. Bu sektörde çalışanlar üzerinde çok olumlu bir etki yapacaktır. Ama daha önemlisi, verecekleri hizmet aramızdaki savunmasız insanlara yapılacak yardım açısından çok daha kritik." dedi.

Açıklamada, program ile 11 binden fazla New Yorklu taksi ve kiralık araç sürücüsünün belediye çalışanına dönüştüğü ve gelecek günlerde, New York şehrinin 5 ilçesindeki ihtiyaç sahiplerinin tamamına hizmet vermek için daha fazla sürücünün 15 dolarlık saat ücreti üzerinden işe alınacağı bildirildi.

New York belediyesince yapılan bilgilendirmede, yemek dağıtımı için işe alınacak sürücülerden araba sahibi olma veya Taksi ve Limuzin Komisyonu üyeliği şartı aranmayacağı da belirtildi.

NAMİBYA'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UZATILDI

Güney Afrika ülkesi Namibya'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında daha önce konulan sokağa çıkma yasağı 18 gün daha uzatıldı.

Namibya Cumhurbaşkanı Hage Geingob, ulusal televizyonda yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde konulan sokağı çıkma yasağının cuma günden itibaren 4 Mayıs'a uzatıldığını belirtti.

Geingob, bu süre zarfında ülkenin tüm sınırlarının kapalı kalacağını aktararak, "Covid-19, sadece vatandaşlarının ve sağlık sistemine bir tehdit değil, aynı zamanda işler ve geçim kaynakları da dahil olmak üzere işletmeler üzerinde ikincil olumsuz ekonomik etkiler taşıyor." ifadesini kullandı.

3 milyon nüfusa sahip ülkede şimdiye kadar 16 Covid-19 vakası görüldü.