16 saatlik mesai ölüm getirdi
Türker Kaya

Haber Merkezi

Kocaeli’nde Federal Mogul’da çalışan Türker Kaya isimli işçi fabrikada çalıştığı esnada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. İşçiler 16 saat çalışmaya zorlandıklarını anlattı.

Evrensel'den Gözde Meydan'ın haberine göre, Kaya’nın Federal Mogul’un Arslanbey fabrikasında meydancı olarak çalıştığı öğrenilirken 200-300 kilogramlık çapak arabalarını ittiği 16 saatlik çalışmanın sonunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Meydancıların sayısının az ve iş yükünün çok olduğunu söyleyen fabrika emekçileri, meydancıların ve çoğu zaman mesaiye kalmaya zorlandığını ve pek çoğuna günde 16 saat çalışma dayatıldığını ifade etti.

Uşak’ta ise Atatürk Mahallesi Şehit Ali Demirağ Caddesi’ndeki bir okulun çatısında tamir işi yapan 55 yaşındaki çatı ustası Rafet Eraydın, dengesini kaybederek yaklaşık 12 metre yükseklikten zemine düştü. Gelen ihbar ile olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Eraydın, ambulansla kaldırıldığı Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.