Diyarbakır’da tutuklanan ve 6 aydır iddianameleri hazırlanmayan 16 gazeteci için 28 meslektaşı bir video mesaj yayınladı. Gazeteciler, "Meslektaşlarımız serbest bırakılsın, gazetecilik suç değildir" dedi.

16 tutuklu gazeteci için meslektaşlarından çağrı: Tutukluluk cezaya dönüştü, serbest bırakın
DİSK Basın-İş

Diyarbakır’da ev ve iş yerleri basılarak, 8 Haziran’da gözaltına alınıp 15 Haziran’da tutuklanan 16 gazeteci için meslektaşları serbest bırakılmaları çağrısı yaptı.

Aralarında DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, gazeteci Ayşe Düzkan, BirGün yazarları Timur Soykan ve Bahadır Özgür, Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Mehveş Evin, Hilmi Hacaloğlu, Candan Yıldız ve Dicle Müftüoğlu’nun da bulunduğu 28 gazeteci, "Meslektaşlarımız serbest bırakılsın, gazetecilik suç değildir" dedi.

DİSK Basın-İş’in sosyal medya hesabından paylaştığı videoyu, “16 Haziran’dan beri arkadaşlarımızın iddianamesi dahi ortada yok, tutuklulukları fiili cezaya dönüştü. Gazeteciler olarak seslendik: Meslektaşlarımızı derhal serbest bırakın” şeklinde duyurdu.

Öte yandan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği de "16 gazeteci 6 aydır iddianamesiz şekilde tutuklu bulunuyor. Uzuntutukluluk süreleri cezaya dönüşen gazetecilerin meslektaşlarından mesaj var: Arkadaşlarımızı serbest bırakın. Gazetecileri serbest bırakın" çağrısı yaptı.