Antalya’nın Manavgat ilçesinde 9 Haziran 2017’de Tahsin Özden yönetimindeki otomobil, önce İbrahim Uluten’in kullandığı hafif ticari araca, ardından yolun karşısına geçmek için kaldırımda bekleyen Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi Nihan Eren’e çarptı. Yaralı halde Manavgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Nihan Eren, 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşti. Eren’in bağışlanan karaciğeri, […]

16 yaşındaki Nihan’a çarpan sürücüye 3 yıl 9 ay hapis: Bu ülkede adalet yok

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 9 Haziran 2017’de Tahsin Özden yönetimindeki otomobil, önce İbrahim Uluten’in kullandığı hafif ticari araca, ardından yolun karşısına geçmek için kaldırımda bekleyen Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi Nihan Eren’e çarptı.

Yaralı halde Manavgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Nihan Eren, 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşti. Eren’in bağışlanan karaciğeri, böbrekleri ve korneaları 3 hastayı hayata bağlarken, 2 hastaya da ışık oldu. 6 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Tahsin Özden, Manavgat 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında 3 yıl 9 ay hapse çarptırıldı.

RAPORLARA GÖRE TAM KUSURLU

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tahsin Özden’in dikkatsizliği, tedbirsizliği ve kurallara aykırı hareketi nedeniyle asli ve tam kusurlu olduğu kaydedilmişti. Bilirkişi raporlarına göre de Özden tam kusurlu.
Manavgat 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında son sözü sorulan sanık Tahsin Özden, “Olay, önümde seyreden İbrahim Uluten’in direksiyonu kırması nedeniyle oldu. Benim daha önce yaptığım savunmalarım geçerlidir” dedi. Mahkeme ise Özden’i önce 4 yıl 6 ay hapse mahkûm etti. Sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle ceza 3 yıl 9 aya indirildi. Tahsin Özden’in sürücü belgesine de 1 yıl 6 ay süreyle el konulmasına karar verildi

YASALAR YETERSİZ

Duruşmanın ardından açıklama yapan Mehmet Eren, 16 yaşında gencecik kızını toprağa verdiğini, içinin yandığını belirterek, “Bu ülkede adalet diye bir şey yok. Koca koca adalet saraylarını yapmışlar. Boşa yapmışlar, hâkimler savcılar koymuşlar. Yasalar yetersiz” diye konuştu.

Ailenin avukatı Erhan Baban da kararı temyiz edeceklerini söyledi.

ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Diğer yandan anne Name Eren, sosyal medya hesabında, kızının yaşamını yitirmesinin ardından organlarını bağışladıklarını hatırlatarak, “Organ nakli hayat kurtarır. Kuzumun, Nihan’ımın organları Berke’de hayat buldu” diyerek, Nihan Eren ve Berke’nin fotoğraflarını paylaştı.