17 Aralık savcısı Celal Kara: 'Bunların yaptıklarının cezası müebbet hapis'
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen üç bakanın soruşturmasını yürütürken dosyadan uzaklaştırılan Savcı Celal Kara, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. İhraç edilmesinden bir gün sonra konuşan Kara "AKP iktidarının yargıya yönelik operasyonlarının cezası anayasayı ihlal etmekten müebbet hapis olduğunu" söyledi.
 
Kara önce 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda soruşturmayı yürütürken alındı ardından görevden uzaklaştırıldı. Önceki gün Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl ile birlikte HSYK tarafından meslekten ihraç edildi. Gazeteci Can Dündar'a konuşan Celal Kara bu ihracın AKP'nin cemaatten 17 aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu intikamının aldığını belirtti.
 
HSYK’nin meslekten ihraç kararını televizyondan öğrendiğini söyleyen Celal Kara "Menderes, anayasayı ihlalden mahkûm olmuştu. Bunların yaptığı onun yaptıklarını fersah fersah aştı. Bizimle ilgili kararı veren hâkimler de, bu karar için baskı yapan iktidarla birlikte anayasayı ilga suçundan yargılanacak. Dik dursunlar.Buna alet olmasınlar" diye meslektaşlarına destek ve öneride bulundu.
 
'HUKUKSUZ KARARLAR ALDIRAN BİR SUÇ ÖRGÜTÜ'
Savcı Celal Kara "İçişleri Bakanı Meclis kürsüsünden, ‘Ben bu anayasayı tanımıyorum’ dedi. ‘Biz bu anayasayı parçalayacağız’ diyorlar. Fiilen de bu anayasayı tanımadıklarını ortaya koyuyorlar. Anayasal meşruiyetini uzun süredir yitirmiş, ülkeyi baskıyla yöneten, yargıyı tehditle yönlendirerek hukuksuz kararlar aldıran bir suç örgütü söz konusudur. Bu örgüt, ülkede uzun süre önce bir darbe gerçekleştirmiştir. Bu darbe düzeninde eksik olan tek unsur asker postalıdır. Bunu da muhaberat devleti kurmak suretiyle tamamlamaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
 
Söyleşiyi gerçekleştiren Dündar'a daha önce Kara ile yaptığı söyleşilerde Erdoğan'a hakaret edildiği gerekçesiyle soruşturma açılmış ve davaya takipsizlik kararı verilmişti.