Tokat’ta 17 gün önce kaybolan 65 yaşındaki Arife Gökçe'nin bulunabilmesi için çalışmalar devam ediyor. MPTS kayıtlarının incelendiğini aktaran Almus Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, “Maalesef somut veriye ulaşamadık. Bu saatten sonra teknik takip konusuna geçildi” dedi. Gökçe’yi öldürdüğünden şüphelenilen S.S isimli erkek hakkında 23 kez adli işlem yapıldığı bildirilmişti.

17 gündür ulaşılamayan Arife Gökçe için MPTS kayıtları inceleniyor

Tokat'ın Almus ilçesinde 17 gün önce kaybolan 65 yaşındaki kadının bulunabilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Soruşturma kapsamında ilçe giriş ve çıkışlarındaki Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) kayıtları da incelemeye alındı.

İlçeye bağlı Ataköy beldesinde 17 Aralık 2022 Cumartesi gününden bu yana haber alınamayan Arife Gökçe'nin bulunması için Ankara'dan getirilen kadavra arama köpeği "Mavi" ve iz takip köpeği "Alfa" ile çalışma yapıldı.

Samsun'dan gelen 5 kişilik Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi de Almus Baraj Gölü'nde Gökçe'den bir iz bulabilmek için çalışma yaptı.

Arama çalışmalarından şu ana kadar bir sonuç çıkmadı.

ALMUS KAYMAKAMI SEYHAN: SOMUT VERİYE ULAŞAMADIK

Almus Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Gökçe'nin kaybolduğu günden itibaren beldede arma çalışmalarına başlandığını söyledi.

Şu ana dek herhangi bir veriye ulaşılamadığını aktaran Seyhan, şunları kaydetti: "Jandarma, AFAD, JASAT ekipleri, bunların dışında Ankara ve Samsun'dan gelen kadavra, iz takip köpekleriyle açıkçası Ataköy beldesinde aramadığımız yer kalmadı. Tek tek evler ve ahırlar arandı, tabii hukuki çerçevede. Bunları yaptık fakat şu an elimizde maalesef somut veriye ulaşamadık. Konuya ilişkin çalışmalar devam ediyor. Bu saatten sonra teknik takip konusuna geçildi."

Beldede güvenlik kamerası olmadığını, ilçe giriş ve çıkışlarındaki Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) kayıtlarının incelendiğini bildiren Seyhan, şunları kaydetti:

"Oradaki araçlar tek tek sorgulanıyor. Çalışmalar halen devam ediyor. İnşallah teyzemizi sağ salim buluruz, temennimiz bu. Arkadaşlar ellerinden geldiği kadar çabalarını harcıyorlar. Savcımız bir taraftan, bizler koordine ediyoruz. Jandarmamız, AFAD'ımız sahada gerekli çalışmaları yürütüyor. Umarı teyzemizi sağ salim buluruz. Jandarmamıza çok teşekkür ediyorum. Kolluk personelimiz muazzam bir çalışma yürüttü. Arkadaşlarımız baraj gölünün üzerinde kadavra köpeğini gezdirerek, göletin de her yerini karış karış gezdiler. Fakat netice alamadık. Teyzemiz bulunana kadar biz devlet olarak gereken her şeyi yapacağız. Çünkü bir vatandaşımız her şeyden önemli. En büyük temennimiz, teyzemizi sağ salim bulup evine, yuvasına, eşine, çocuklarına kavuşturmak."

Ataköy beldesinde eşiyle yaşayan, 5 çocuk 12 torun sahibi Arife Gökçe 17 Aralık 2022 tarihinde kahvaltı yaptıktan sonra evden ayrılmış, bir daha dönmemesi üzerine yakınları, jandarma ve AFAD ekiplerince arama çalışması başlatılmıştı.

ŞÜPHELİ ERKEK HAKKINDA 23 KEZ ADLİ İŞLEM YAPILMIŞ

Gökçe’yi öldürdüğünden şüphelenilen S.S isimli erkek hakkında 23 kez adli işlem yapıldığı bildirilmişti.

Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayda şüpheli görülen S.S’nin üzerinden ve ikamet adresinden Jandarma Kriminal Daire Başkanlığınca incelenmek üzere biyolojik swap örnekleri ile numuneler alındığı aktarılmıştı.

Açıklamada, kayıp Gökçe ile şüpheli şahısların HTS (Geçmişe Dönük İletişim Trafiği) dökümü Almus Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan talep edilerek, şahısların telefon trafikleri detaylı olarak incelendiği ve S.S hakkında bugüne kadar yapılan şikayetler sonucunda 23 kez adli işlem yapıldığı belirtilmişti.

(AA-İHA)