17 yaşındaki Duygu Delen'in şüpheli ölümüne ilişkin, güvenlik kamerası görüntüleri ve Delen'in düşme hızına dair rapor dava dosyasına girdi.

17 yaşındaki Duygu Delen'in şüpheli ölümü: Dava dosyasına iki rapor daha eklendi

Antep'te 17 yaşındaki Duygu Delen'in ölümüyle ilgili "çocuğun kasten öldürülmesi", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hakaret" ve "konutta yağma" suçlamasıyla Mehmet Kaplan'ın yargılandığı dava dosyasına, iki rapor daha geldi.

Duygu Delen ailesinin avukatının talebini yerinde bulan davanın görüldüğü 10. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı üzerine istenen güvenlik kamerası görüntülerine ilişkin rapor dava dosyasına gönderildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Delen'in yere düşmesinden 68 saniye sonra tutuklu sanık Mehmet Kaplan'ın koşarak Delen'in yanına geldiği ve müdahale ettiği hatırlatılan raporda, "Duygu Delen'in yere temas etmesiyle Kaplan'ın kamera açısına girmesi arasında geçen süre zarfında 914 görüntü karesi incelendiğinde görüntü üzerinde herhangi bir kesme, birleştirme, ekleme ve çıkarma gibi bir işlemin olmadığı anlaşılmıştır" denildi.

Hareketsiz şekilde yerde yatan Duygu Delen'i yerden kaldırmaya, onunla konuşmaya çalışan Kaplan'ın bir süre sonra cebinden telefonu çıkarıp, bir şeyler yaptıktan sonra yere bıraktığı görüldüğü ifade edilen raporda, "Telefonu yerden alarak Duygu Delen'in üstüne koyan Kaplan'ın vücut dilinden ve telefona iyice yaklaşarak bir şeyler konuşmasından anlaşılacağı üzere telefonla konuştuğu değerlendirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

DELEN'İN DÜŞME HIZINA İLİŞKİN RAPOR DAVA DOSYASINDA

Yine mahkemenin kararıyla Duygu Delen'in düşme hızına ilişkin istenen ve fizik mühendisi tarafından hazırlanan raporda, "Düşme sırasında ilk çarpma noktası olduğu olay yeri ekipleri tarafından tespit edilen 3. kat balkonunda bulunan kopmuş çamaşır ipleri baz alınmıştır. Buna göre Duygu Delen'in yaklaşık 0,63 m/sn yatay hızı ile 4. kat balkonundan çıktığı tespit edilmiştir" bilgisi yer aldı.

DUYGU DELEN'İN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

Antep'te 13 Ağustos 2020'de Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'ndeki 5 katlı apartmanın 4'üncü katından bir kişinin düştüğü ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilmiş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin 17 yaşındaki Duygu Delen olduğu belirlenmişti. Evde bulunan Mehmet Kaplan tutuklanmıştı.

Kaplan hakkında "çocuğun kasten öldürülmesi" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hakaret" ve "konutta yağma" suçlarından çeşitli oranlarda ceza istemiyle açılan davada mahkeme keşif kararı vermiş ve olay yeri inceleme uzmanı, fizik mühendisi, adli tıp uzmanı ve bilgisayar teknolojisi uzmanından oluşan heyet, 19 Mart'ta olayın meydana geldiği Kaplan'ın evinde keşif yapmıştı.

Tutuklu Kaplan'ın 16 Haziran'da "ev hapsi" kararıyla tahliyesine karar verilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığınca karara itiraz edilmişti. İtirazı değerlendiren 11. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla ikametinde gözaltına alınan Kaplan 22 Haziran'da tutuklanmıştı.

AA