AKP-MHP ittifakının çıkardığı infaz düzenlemesi kapsamında geçtiğimiz nisan ayında serbest bırakılan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya verilen 17 yıl hapis cezasıyla ilgili avukatı Gökhan Kılıç açıklama yaptı. Kılıç, kararı İstinaf’a taşıyacaklarını belirterek, “İstinaf ve temyiz incelemeleri aşamalarından sonra kararın onanması halinde kesinleşmiş olacak ve infazı söz konusu olacaktır” dedi.

17 yıl ceza alan Çakıcı, yeniden hapse girmemek için İstinaf’a gidecek

AKP-MHP ittifakının kamuoyunda ‘af yasası’ olarak bilinen infaz düzenlemesiyle hapisten çıkan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, tekrar cezaevine girmemek için İstinaf’ın yolunu tuttu.

Alaattin Çakıcı'nın avukatı Gökhan Kılıç, infaz düzenlemesi kapsamında geçtiğimiz nisan ayında serbest bırakılan müvekkiline verilen 17 yıl hapis cezasını istinafa taşıyacaklarını belirterek, “İstinaf ve temyiz incelemeleri aşamalarından sonra kararın onanması halinde kesinleşmiş olacak ve infazı söz konusu olacaktır” dedi.

ANKA’da yer alan habere göre, Kılıç konuyla ilgili açıklamasında, "Müvekkilim yargılama aşamasında gerek 18 hastalığının bulunması nedeniyle raporlu olduğundan ve gerekse Covid-19 pandemi şartları nedeniyle ifade verememiştir. Müvekkile ait rapor avukatları tarafından Sayın Mahkemeye ibraz edilmiş ve müvekkilin bir sonraki celse ifadesinin alınması talep edilmiş ise de Sayın Mahkeme süre vermemiş ve müvekkilin ifadesi alınmadan, aleyhine tek bir delil olmaksızın hakkında tecziye kararı verilmiştir” ifadelerini kullandı.

SİLAHLA YARALAMA, SİLAHLA YAĞMA, TEHDİT…

Alaattin Çakıcı’nın da aralarında bulunduğu 27 sanık hakkında İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeğen Adem Çakıcı’nın silahla yaralanması ile birlikte çok sayıda silahla yaralama, silahla yağma, tehdit suçlarından görülen davada karar 15 Eylül 2020 tarihinde çıkmıştı. ‘Sağlık sorunları’ gerekçesiyle karar duruşmasına katılmayan Çakıcı'ya 'tasarlayarak öldürmeye azmettirmeye teşebbüs' suçundan mahkemenin 17 yıl hapis cezası vermesi üzerine Çakıcı’nın yeniden hapse girmesi gündeme gelmişti.