Ekonomik krize dair söylemini merkeze oturtarak seçim çalışmalarını devam ettiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin ülkeyi 17 yıldır tek başına yönettiğini söyledi ve ““17 yılın sonunda fakir fukarayı soğan kuyruğuna soktular” dedi. Kılıçdaroğlu yerel seçim çalışmaları kapsamında Uşak’ta STK temsilcileri ile düzenlenen toplantıda konuştu. Burada konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak Şeker Fabrikası’nın satılma girişimi hakkında […]

17 yılın sonu kuyruk oldu

Ekonomik krize dair söylemini merkeze oturtarak seçim çalışmalarını devam ettiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin ülkeyi 17 yıldır tek başına yönettiğini söyledi ve ““17 yılın sonunda fakir fukarayı soğan kuyruğuna soktular” dedi.

Kılıçdaroğlu yerel seçim çalışmaları kapsamında Uşak’ta STK temsilcileri ile düzenlenen toplantıda konuştu. Burada konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak Şeker Fabrikası’nın satılma girişimi hakkında konuşup, “Satarlar inşallah. Onu belediye ve sivil toplumun temsilcileriyle birlikte satın alacağız. O Cumhuriyetin bir değeridir. Orası satın alınacak, çalışacak, yeniden yapılandırılacak, daha fazla istihdam sağlanacak. Göreceksiniz ki bir yüzük taşı gibi Uşak’ın gururu olacak” dedi.

ASGARİ ÜCRET VAADİ

Bütçe görüşmeleri sırasında asgari ücretle ilgili yaptığı konuşmayı hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Asgari ücret net 2 bin 200 TL olmalı dedim. Eğer hükümet yapmazsa bizim belediyelerimiz net 2 bin 200 TL yapacaklar dedim. Uşak Belediyesi’nde işçi kardeşlerime seslenmek istiyorum. Sen eğer 2 bin 20 TL değil 2 bin 200 TL almak istiyorsan geleceksin CHP’ye oy vereceksin kardeşim. Hem de 1 Ocak’tan itibaren biriken asgari ücret farkını da ödeyeceğiz. Buradan bütün işçi kardeşlerimizde yararlanacak.

Biz hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Hangi görüşten inançtan olursa olsun. Madem ki bu bayrağın altında yaşıyoruz o zaman bütün vatandaşlarımızı kucaklayıp, sorunlarını çözmek zorundayız. Belediye başkanımız koltuğa oturduğu zaman hiç kimsenin işine aşına dokunulmayacak. Garantisi benim” diye konuştu.

17 YILDIR YÖNETENLER…

Salondakilere seslenip, “Ekonomik krizden şikayet ediyorsunuz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Haklısınız ama bir şey var. Şu seçimde sandığa giderken aklımızı kullanmak zorundayız. 17 yıldır ülkeyi yönetenler, 17 yılın sonunda fakir fukarayı soğan kuyruğuna soktular. Eğer bu gerçeği görmeden sandığa gidip oy verirsek haksızlık etmiş oluruz. 17 yıldır tek başına yönetiyorsun. İstediğin kanunu kararnameyi çıkarıyorsun. İstediğini vali, istediğini paşa yapıyorsun. 17 yıldır kimse sana bir şey yapmadı. 17 yıldır 192 milyar borcu yurt dışındaki bir avuç tefeciye ödüyorsun. Bu iş bir parti olma olayını çoktan aştı. Bu iş bir Türkiye meselesidir.”