İbni Sina Hastanesi’nin yemekhane bölümünde çalışan 35 taşeron işçi, yeni yılın ilk gününde işsiz kaldı. Hakları verilmeksizin kapının önüne konulan işçiler eylem yaparak, işlerini geri istedi

17 yıllık işçiler kapının önüne konuldu

BİRGÜN / ANKARA

İbni Sina Hastanesi’nde beş ila 17 yıldır hizmet veren 35 taşeron işçi yeni yılın ilk gününde işsiz kaldı. Devrimci Turizm İşçileri Sendikası üyesi olan taşeron işçiler, hastane önünde eylem yaparak işlerini geri istedi.

"İşimizi Geri İstiyoruz" pankartı açan işçilerin eylemine Ankara Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, SOL Parti ve Halkevleri de destek verdi.

Taşeron işçiler adına açıklama yapan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, şunları söyledi:

“1 Ocak 2020 itibariyle yürürlüğe giren ihaleyi On Grup yerine TUĞRASAN firması kazandı. Yeni taşeron firma ihale sonuçlandıktan hemen sonra bir önceki firmaya bağlı çalışan 35 arkadaşımız yeni yılın ilk gününde işten çıkarıldı. Bu arkadaşlarımız 5 ila 17 yıldır bu hastanede hizmet vermektedir. Yani yıllardır taşeron firma değişse dahi çalışmaya devam ediyorlardı. TUĞRASAN firma yetkililerinin arkadaşlarımızı derhal işlerine başlatmalarını talep ediyoruz.”