Diyarbakır'da, Mahmut Bozkurt, 18 yaşındaki oğlu Muhammed Semih'i bıçakla öldürdü, evli olduğu Sabika ve 15 yaşındaki kızını da yaraladı. Çiftin 3 ve 9 yaşındaki çocukları komşuya sığınarak olaydan kurtulurken, Mahmut Bozkurt, polis tarafından gözaltına alındı. Bozkurt ilk ifadesinde olayı 'namus meselesi' yüzünden gerçekleştirdiğini söyledi.

18 yaşındaki oğlunu öldüren erkek, evli olduğu kadını ve 15 yaşındaki çocuğunu yaraladı

Diyarbakır'da 40 yaşındaki Mahmut Bozkurt isimli erkek, oğlu Muhammed Semi'i bıçakla öldürdü. Evli olduğu 39 yaşındaki Sabika Bozkurt'u yaralayan Mahmut Bozkurt 15 yaşındaki kız çocuğuna da saldırarak yaraladı.

Sabah saatlerinde, Kayapınar ilçesinde meydana gelen olayda, Mahmut Bozkurt, evde çıkan tartışma sonrası mutfaktan aldığı bıçakla oğlu Muhammed Semih'i daha sonra da evli olduğu Sabika Bozkurt'u ve 15 yaşındaki kızını yaraladı. Olaya şahit olan 3 ve 9 yaşlarındaki diğer çocukları da kaçarak komşuya sığındı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Eve gelen Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bıçağı bırakmakta bir süre direnen Mahmut Bozkurt'u gözaltına aldı. Eve giren sağlık ekipleri, yaralılar Muhammed Semih, Sabika ve 15 yaşındaki kız çocuğuna müdahale etti. Muhammed Semih, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Sabika ve 15 yaşındaki çocuk ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Polis, geniş güvenlik önlemi aldığı sokağı giriş ve çıkışlara kapattı. Evde yapılan incelemenin ardından Muhammed Semih'in cansız bedeni otopsi yapılmaz üzere adli tıp kurumuna götürüldü.

ÇOCUKLAR KORUMAYA ALINDI

Olay sırasında korkarak komşuya sığınan iki kardeş ise, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince korumaya alındı.

3 KEZ UZAKLAŞTIRMA KARARI ALINMIŞ

Mahmut Bozkurt'a daha önce aile içi şiddetten işlem yapıldığı, 3 kez uzaklaştırma kararı alındığı ve geçen kasım ayında sona eren kararın ardından, Sabika Bozkurt'un Mahmut Bozkurt ile barıştığı için talebinin olmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(DHA)