18 yılda sadece iki tesis

HABER MERKEZİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2002’den bugüne bakanlığa bağlı kurumlarca açılışı yapılan tesis sayısının iki olduğunu açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na soru önergesi verdi. CHP’li Tanrıkulu, AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bugüne söz konusu Bakanlık’a bağlı kaç tesisin açılışının yapıldığı ve bunların ihale edildiği bedelleri sordu.

Bakan Fatih Dönmez’den Tanrıkulu’na gönderilen yanıtta, açılışı yapılan tesis sayısının iki olduğunu bildirdi. Bakan Dönmez’in yanıtında, şu ifadeler yer aldı:

“Söz konusu yıllarda Bakanlığımıza bağlı kumrularımız tarafından yatırımı gerçekleştirilen ve toplu açılış törenleri ile açılışı yapılan 2 tesis bulunmakta olup bunlar; Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’na (TAEK) ait TAEK Proton Hızlandırıcı Tesisi ve İkincil Standart Dozimetri Laboratuvarı ve Hizmet Birimleri’dir. TAEK Proton Hızlandırıcı Tesisi 2 Kasım 2009 tarihinde 12 milyon 933 bin 900 TL bedel üzerinden, İkincil Standart Dozimetri Laboratuvarı ve Hizmet Birimleri ise 23 Haziran 2014 tarihinde 11 milyon 911 bin TL bedel üzerinden ihale edilmiştir. Bahse konu her iki tesis tamamlanarak açılışı yapıldıktan sonra kullanıma alınmıştır. Söz konusu tesislerin açılış törenleri için ilgili kurum bütçesinden ilgili yılların Bütçe Kanunu ile tahsis edilen ödeneğine bağlı kalınarak harcama yapılmıştır.”