Geçici ithalat kapsamında yurt dışından getirilen ve süresi dolan lüks araçları, motor ve şasi numaralarını ağır hasarlı ve pert kaydı bulunan otomobillerin bilgileriyle değiştirerek piyasaya sürdükleri gerekçesiyle 37 kişi gözaltına alındı. 19 lüks araca da el konuldu.

19 lüks araca el konuldu: 37 kişi gözaltında
Fotoğraf: ANKA

İstanbul merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonda, geçici ithalat kapsamında yurt dışından getirilen ve süresi dolan araçları, motor ve şasi numaralarını ağır hasarlı ve pert kaydı bulunan otomobillerin bilgileriyle değiştirerek piyasaya sürdükleri gerekçesiyle 37 kişi gözaltına alındı.

19 lüks araca el konulurken piyasa değeri yaklaşık 60 milyon lira olduğu tahmin edilen bu araçlar nedeniyle devletin 27 milyon lira zarara uğradığı belirtildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamaya göre 'Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü' ekipleri, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde çalışma yürüttü.

Geçici ithalat (turistik kolaylıklar) kapsamında Türk ve yabancı uyruklu şüphelilerce ülkeye getirilen 19 lüks aracın süresi dolmasına rağmen Türkiye'den çıkarılmadığını belirleyen ekipler, araçların İnterpol sorgulamalarında, çoğunluğunun İsveç, Almanya, Hollanda, İngiltere, Polonya, Fransa gibi ülkelerden çalıntı kaydının bulunduğunu ve bazılarının da arandığını tespit etti.

Hurdaya ayrılmış aynı marka ve modeldeki Türkiye plakalı araçların motor ve şase numaralarının kaçak konuma düşen bu araçlara çakıldığı belirleyen polis, 3 ayın ardından şüphelilerin adreslerini belirledi. Bu çerçevede, İstanbul merkezli 14 ilde operasyonlar düzenlendi. Operasyonda 37 şüpheli gözaltına alındı. Ülkeye yasa dışı yollara getirilen 19 lüks araca ise el konuldu.

Öte yandan, piyasa değeri yaklaşık 60 milyon lira olduğu tahmin edilen araçlardan devletin 27 milyon lira zarara uğradığı tespit edildi.

Operasyonda gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 37 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

(ANKA)