19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs, Gençlik Festivali ile Beşiktaş'ta kutlandı

Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı dört gün süren gençlik festivali ile kutladı.

16 Mayıs’ta İlk Adım Yürüyüşü ile başlayan festival, 19 Mayıs günü 'O Zaman Renk Koşusu' ve Zeynep Bastık Konseri ile sonlandı.

‘BAĞIMSIZLIK İÇİN İLK ADIM YÜRÜYÜŞÜ’ DÜZENLENDİ

Beşiktaş’ta kutlamalar Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Mayıs 1919’da Milli Mücadele ateşini başlattığı Akaretler’de ‘Bağımsızlık için İlk Adım Yürüyüşü’ ile başladı. Atatürk'ün yaşadığı evin önünde buluşan vatandaşlar Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile birlikte Barbaros Meydanı’na yürüdü. Yurttaşlar ve Başkan Akpolat, Beşiktaş İskele’de Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru’na bindiği noktaya karanfiller bıraktı. Beşiktaşlıların yoğun ilgisiyle gerçekleşen yürüyüşte Akpolat, “Atatürk’ün mirasına ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkma coşkumuzla yürümeye devam edeceğiz”dedi.

19 Mayıs günü yapılan kutlamalara ise ilçe protokolü de katıldı. Etkinlikler Saat 17.00’de Ortaköy Meydanı’nda Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın start verdiği ‘O Zaman Renk Koşusu ile devam etti. Koşu, Ortaköy Meydanı’nda başlayıp Barbaros Meydanı’nda son buldu.

19-mayis-genclik-festivali-ile-besiktas-ta-kutlandi-1018171-1.

"ATATÜRK’ÜN İLKELERİNİ YAŞAMAYA VE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Akpolat, koşu sonrası Barbaros Meydanı’nda sahneye çıkarak gençlere seslendi. Gençlerin bir arada özgürce eğlenmesini hedefleyen bir festival düzenlediklerini belirten Başkan Akpolat, Beşiktaş’ta her milli bayramın coşkuyla kutlandığının altını çizdi ve şunları söyledi.

“Beşiktaş Ulu Önde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşadığı evinin olduğu, bütün Kurtuluş Savaşı planlarını yaptığı hayata gözlerini yumduğu yerin adıdır Beşiktaş. Kartal İstimbotuna binip Bandırma Vapuru’na geçip Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Akaretler'deki evinden çıkmıştır. Bağımsızlığa özgürlüğe milli mücadeleye ilk adımı Beşiktaş’tan atmıştır. O yüzden de milli bayramlar en coşkulu şekilde Beşiktaş’ta kutlanır. Var olduğumuz, nefes aldığımız sürece bu vatanı korumaya yüceltmeye Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini yaşamaya ve yaşatmaya var gücümüzle devam edeceğiz"

Rüzgar ve yıldırım tehlikesinden dolayı Duman konserinin iptal edildiğini bildiren Akpolat, gençlerin hakkını her zaman savunduklarını vurgulayarak "Sizlerle daha güzel günleri hep beraber göreceğiz” dedi.

Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda devam eden 19 Mayıs kutlamaları Lapstekin’in DJ performansı ve KÖFN konseri ile devam etti. Konser, söyleşi, gösterilerle 16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Beşiktaş Gençlik Festivali, Etiler Sanatçılar Parkı ve Barbaros Meydanı’nda kutlandı. Festivalde Etiler Sanatçılar Parkı sahnesinde üniversite gruplarının konserleri, üniversiteler arası münazara etkinliği, Nilay Örnek, Aylin Balboa, Celil Nalçakan ve Can Yılmaz'ın katılımları ile Kafa Dergisi Söyleşisi ve Rüştü Onur Atilla ile Doğan Akdoğan’ın yıllardırsüren sohbetlerini sahneye taşıdıkları Abur Cubur Show etkinlikleri düzenlendi.

Ayrıca Beşiktaş Gençlik Festivali’ne katılan tüm sanatçılara Tema Vakfı adına yapılan fidan bağışı plaketleri takdim edildi.

19-mayis-genclik-festivali-ile-besiktas-ta-kutlandi-1018172-1.

19-mayis-genclik-festivali-ile-besiktas-ta-kutlandi-1018173-1.