19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, ülke genelinde pandemi nedeniyle kısıtlı biçimde kutlandı. Kılıçdaroğlu, Akşener ve Mansur Yavaş Anıtkabir’i ziyaret etti, İBB Başkanı İmamoğlu İstanbul’daki törene katıldı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde kutlanıyor

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Koronavirüs salgınının gölgesinde yapılan kısıtlı kutlamalarda Ankara’daki adres Anıtkabir’di.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün ayrı ayrı Anıtkabir’i ziyaret etti.

19-mayis-kilicdaroglu-ve-aksener-den-anitkabir-e-ziyaret-877691-1.

Akşener, Başkanlık Divanı Üyeleri ile Aslanlı Yol'dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi. Meral Akşener'in mozoleye çiçek bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Ziyaret sonrası Anıtkabir merdivenlerinde beraberindeki heyetle hatıra fotoğrafı çektiren Akşener, vatandaşlarla selamlaştı.

Kılıçdaroğlu, beraberindeki bazı genel başkan yardımcıları, parti yöneticileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve gençlerle Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu alana geldi.

19-mayis-kilicdaroglu-ve-aksener-den-anitkabir-e-ziyaret-877692-1.

Mozoleye çiçek bırakan Kılıçdaroğlu, daha sonra gençlerle saygı duruşunda bulundu.

Anıtkabir avlusunda gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu, daha sonra Anıtkabir'den ayrıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, beraberindeki heyetle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene törene katıldı.

Öte yandan Ankara'da Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Volkswagen Dayanışma Derneğince (Volksder) 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 102 vosvosla konvoy oluşturuldu.

İMAMOĞLU'NDAN 19 MAYIS SİTEMİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Gençlik Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacıcaferoğlu, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Resmi törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu zabıta mangası eşliğinde İBB çelengini anıta bıraktı. Siyasi partilerin il başkanlıkları da çelenklerini anıta bıraktı. Çelenklerin Cumhuriyet Anıtı'na bırakılmasının ardından tören sona erdi.

19-mayis-kilicdaroglu-ve-aksener-den-anitkabir-e-ziyaret-877693-1.

İstanbul Valiliği’nin düzenlediği organizasyon öncesinde, resmi törenin, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği'nin 5. Maddesi”ne uygun olarak icra edildiği anonsu yapıldı.

'YANLIŞ BİR KARAR'

Gençlerle anıt önünde bir araya gelen İmamoğlu, resmi tören öncesinde “genelge anonsu” yapılmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, tepkisini, “Bu yıllar önce, yaklaşık 9-10 yıl önce alınmış bir karar; yanlış bir karar. Bu karardan geri dönülüp, gerçekten bayramların tüm toplum katmanlarının bir araya gelip, beraber kutlandığı bir biçime dönüşmesi gerekiyor. Buradan çağrı yapıyoruz: Bayramlardaki bu tören düzensizliğini lütfen giderin. Biz, karar verici yasama organına bu duyuruyu yapıyoruz. Bugünün Türkiye'sinde, bu kararı verecek olan Sayın Cumhurbaşkanı’na, yetkililere bunu duyuruyoruz” sözleriyle dile getirdi.

ŞİŞLİ'DE COŞKULU KUTLAMA

19-mayis-kilicdaroglu-ve-aksener-den-anitkabir-e-ziyaret-877694-1.

Şişli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını pandemi sürecine uygun olarak kutladı. Belediye Başkanı Muammer Keskin bando takımı eşliğinde Şişli’nin tüm mahallelerini dolaştı. Sokaklar, Şişli Belediyesi’nin 16 Mayıs’a özel bestelettiği ‘Kurtuluşa İlk Adım Marşı’ ile çınladı.

MERSİN’DE BİSİKLET TURU

19-mayis-kilicdaroglu-ve-aksener-den-anitkabir-e-ziyaret-877695-1.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs coşkusunu "Gençlik Bisiklet Turu" ve "Mersin Skatepark Şöleni" ile sürdürdü. Başkan Seçer’in katıldığı her iki etkinlikte de bayram coşkusu doyasıya yaşandı. Gençlerle birlikte pedal çevirip, heyecanlarına ortak olan Başkan Seçer, “Büyükşehir Belediyesi olarak önemli etkinlikler planladık. Tabi bu etkinlikler pandemi şartlarında kurallara uygun bir şekilde yapılan etkinlikler. Pandemi koşulları olmasaydı belki çok daha güzel etkinliklerin altına imza atacaktık” dedi.

BEŞİKTAŞ’TA ÇOK SAYIDA ETKİNLİK

19-mayis-kilicdaroglu-ve-aksener-den-anitkabir-e-ziyaret-877696-1.

Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı birbirinden farklı etkinliklerle coşkuyla kutluyor. Sabah saatlerinde resmi törenle başlayan kutlamalar öğle saatlerinde Beşiktaş Belediyesi Bando Ekibi’nin Atatürk’ün sevdiği parçaları çalmasıyla devam etti. Akşam saatler 19.19’u gösterdiğinde ise Beşiktaş sakinleri camlarda, balkonlarda hep bir ağızdan İstiklal Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek ilçede 19 Mayıs ruhuna uygun görkemli bir şölen havası oluşturacak. Gençlerin bu ülkenin gücüne ve ruhuna inanması gerektiğini dile getiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat gençlere, sorunları çözmek istiyorlarsa siyasete girmeleri tavsiyesinde bulundu.