Eğitimdeki fırsat eşitsizliğine dikkat çeken 19 Mayıs Mahalle Muhtarı öncülüğünde, mahallenin çocuklarına ücretsiz eğitim desteği verilmeye başlandı

19 Mayıs Muhtarlığı’ndan ücretsiz eğitim dayanışması

Ankara Keçiören’deki 19 Mayıs Mahallesi Muhtarlığı, yaz ayları boyunca süren Tersine Dünya Okulu’nun devamı niteliğindeki ücretsiz destek eğitimine başladı. Üniversitede okuyan gönüllü öğrencilerin desteği ile öğrencilere ücretsiz fen bilgisi, matematik, Türkçe, İngilizce, coğrafya, edebiyat, kimya, biyoloji ve tarih dersleri verilecek.

‘Dayanışma ezilenlerin inceliğidir’
Muhtar Ali Gölpunar velilerle bir toplantı düzenleyerek, eğitimdeki fırsat eşitsizliğine dikkat çekti ve yoksul aile çocuklarının eğitimden gereği gibi yararlanamadığına vurgu yaptı. Gölpunar, “Mahallemizde biz bu gidişe dur demenin yolunu 15 yıldır sürekli yaptığımız derslere destek kurslarıyla bulduk. Bu kursları yaparken bir sürü iftira ve dedikodularla karşı karşıya kaldık, ama yılmadık. Yılmamamızın temel nedeni, daha önceden kurslardan eğitim alarak üniversiteye yerleşmiş arkadaşlarımızın şimdi kendisinden küçüklere destek olması. Ücret almadığımız için ‘Ya bunlar niye ücretsiz yapıyor’ diye taşın altında bir şey arıyorlar. Bu sistemde hepimiz eziliyoruz. Bizim şiarımız dayanışma ezilenlerin inceliğidir” dedi.
Gölpunar, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının öğrencilerin karşılaştığı sorunlara çözüm arayacağını da söyledi.

Velilerden destek
Muhtarın söylediklerini desteklerini belirten veliler de, “Elimizi taşın altına koyarız” diyerek kendi aralarında iş bölümü yapma kararı aldı.