Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi. Bugün itibariyle başlayan tatil, 6 Şubat pazartesi günü okulların açılmasıyla sona erecek.

19 milyona yakın öğrenci yarıyıl tatiline girdi
Fotoğraf: İHA

2022-2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül 2022'de başlayan birinci dönemi bugün sona erdi. İlk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 19 milyon öğrenci, yarıyıl tatilini yapmak üzere karnelerini aldı.

Hafta sonlarıyla birlikte 16 gün tatil yapacak öğrenciler, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine 6 Şubat’ta başlayacak. İkinci dönemin 1’inci ara tatili 14-18 Kasım arasında, 2’nci ara tatil ise 17-20 Nisan arasında yapılacak.

21 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 16 Haziran’da tamamlanarak yaz tatiline girilecek.

KIŞ OKULLARI

Yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurs açılacak. Bu kapsamda, ilk kez "kış" döneminde de uygulanacak ücretsiz kurslar, 21 Ocak cumartesi başlayacak ve 5 Şubat pazar günü sona erecek.

Yarıyıl tatilinde eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz kurslar, "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda açılacak.

Öğrenciler ve öğretmenler, bulundukları illerde açılan kurslardan yararlanabilecek.

BİLSEM'lerdeki bilim ve sanat kursları, 2 ve 12'nci sınıf aralığındaki tüm öğrencilere açık olacak.