Av. Erdoğan: Ortada iddia edildiği gibi terörle ilgili bir suç yok, adı geçen avukat arkadaşlarımız özellikle seçilmiş. Kısaca hak arayanlara sus, konuşma diyorlar

‘19’u özellikle seçildi’

ZEYNEP YÜNCÜLER- yunculerzeynep@gmail.com

Ankara Katliamı’nı 12 Ekim’de Çağlayan Adliyesi’nde protesto eden avukatlara soruşturma açıldı. Avukatlara ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’, 2911 sayılı Kanuna muhalefet’ suçlamaları yöneltildi. Söz konusu soruşturmaya yönelik BirGün’e konuşan Avukat Ayhan Erdoğan, “Ortada iddia edildiği gibi terörle ilgili bir suç yok, örgütün adı geçmiyor. Avukatları sindirmeye yönelik bir yargılama gibi gözüküyor. Adı geçen avukat arkadaşlarımız özellikle seçilmiş ve hedef haline gelmiş arkadaşlarımız. Bu hukuki bir süreç değil, kısaca sus konuşma diyorlar” dedi.

Siyasal eleştiri
Eyleme katılan avukatlara “Hırsız katil Erdoğan” sloganını attıkları için ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasının yöneltilmesine karşın Av. Erdoğan, “Cumhurbaşkanının adını bile vermeseniz, TCK’de yer alan fiilleri kullansanız bile direkt Cumhurbaşkanına hakaret sayıyorlar. Sokakta ‘hırsız var’ diye bağırın, Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanırsınız, çok örneğini gördük. Avukatların attıkları sloganların ise suçlarla ilişkilendirilmesi hukuken mümkün değil. Avukat arkadaşlarımızın sloganlarında propoganda oluşturacak hiçbir husus yok. Cumhurbaşkanına hakaret diye ele alınan konular ise siyasal bir eleştiri niteliğindedir”diye konuştu.

Erdoğan dönemi
Söz konusu suçlardan neredeyse her gün en az bir yurttaşın yargılanmasının, Türkiye’de hukukun artık itibarının kalmadığına işaret ettiğini belirten Av. Erdoğan, “Bu dönem artık Tayyip Erdoğan dönemi oldu, iktidar partisinin bile artık isamesi okunmuyor. Bu yaşadığımız soruşturma, dava süreçlerinin hepsi sindirme, korkutma politikası, ortada hukuki bir süreç yok. Süreç bundan sonra ‘Çanlar kimin için çalıyor?’ gibi bir şey oldu. Her konuşanı alacaklar, şu an HDP’nin üzerinde duruyorlar. Tutuklama, kapatma gibi bir gündem gelirse ondan sonra artık kimsenin konuşma hakkı olmayacak” ifadelerini kullandı.