Diyarbakır’da19 yaşındaki kızı İclal Şimşek’i öldüren babası Kadri Koyun'un ifadesi ortaya çıktı. Çevreden duyduğu "içkili mekanlarda çalışıyor" söylentilerini hazmedemediğini söyleyen Kadri Koyun, tutuklandı.

19 yaşındaki İclal Şimşek'i öldüren babasının ifadesi ortaya çıktı
Fotoğraf: Fatoş Sarıkaya / csgorselarsiv.org

Diyarbakır'da 19 yaşındaki kızı İclal Şimşek'i katleden baba Kadri Koyun'un ifadesinde, "kızının çevreden duyduğu kadarı ile içkili mekanlarda çalıştığını, sürekli evden kaçarak aylarca eve gelmediğini, o akşam da il dışına gideceğini söylemesi üzerine tartıştıklarını, tüm bu olanları hazmedemediğini ve öldürdüğünü" söylediği bildirildi.

Diyarbakır'da olay, 25 Aralık günü öğle saatlerinde Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi´nde meydana geldi. Bir apartmanın 7´ncı katında oturan Şimşek ailesinin bireyleri, 112 Acil Çağrı Merkezi´ni arayarak kızları 19 yaşındaki İclal´in uyanmadığını söyledi.

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde öldüğü belirlenen İclal Şimşek´in boynunda izler tespit etti. Şimşek´in babası Kadri Koyun (44), annesi M.K. (39) ve kardeşleri Ö.K. (25) ile M.K. (16) Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. İclal Şimşek´in cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu´na götürüldü. Olay yerinde yapılan incelemede elde edilen deliller, aile üyelerinin ifadeleri ve ardından kendi itirafıyla Kadri Koyun, kızını evde yalnızken uyuduğu sırada öldürdüğünü itiraf etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen aile bireylerinden Kadri Koyun tutuklandı, diğerleri ise serbest bırakıldı.

Baba Kadri Koyun ifadesinde, İclal Şimşek´in 2 yıl önce evlenerek Mersin´e yerleştiğini, eşiyle yaşadığı sorunların ardından tekrar evine döndüğünü belirtti. Zaman zaman şehir dışına çıkıp kalan, daha sonra yine eve dönen İclal Şimşek ile ailesinin bu nedenle sorunlar yaşadığı bildirdi.

Kadri Koyun'un ifadesinde, kızının çevreden duyduğu kadarı ile içkili mekanlarda çalıştığını, sürekli evden kaçarak aylarca eve gelmediğini, o akşam da il dışına gideceğini söylemesi üzerine tartıştıklarını, tüm bu olanları hazmedemediğini ve öldürdüğünü söylediği bildirildi.

Otopsi işlemlerinin ardından dayısı tarafından teslim alınan İclal Şimşek´in cenazesi Yeniköy Mezarlığı´nda toprağa verildi.

(DHA)