İstanbul'da 2'si avukat 4'ü polis 6 sanığın "rüşvet" suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, sanık avukat Kazım Yiğit Akalın'ın "rüşvete teşebbüs" suçundan 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, sanık polisler İsmail İ, Bayram Y, Ertuğrul Osman T. ve Rıza E'nin "rüşvet" suçundan beraatlerini kararlaştırdı.

2 avukat ve 4 polisin yargılandığı 'rüşvet' davasında karar çıktı

İstanbul'da 2'si avukat 4'ü polis 6 sanığın "rüşvet" suçundan yargılandığı dava karara bağlandı.

19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuksuz sanıklardan polis memurları İsmail İ, Bayram Y, Ertuğrul Osman T. ve Rıza E. ile avukat olan sanık Kazım Yiğit Akalın ve sanık Mehmet Asım İplikçioğlu, katıldı.

Sanık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, bir önceki celse açıklanan mütalaaya karşı savunma yapan sanıklar, beraat talebinde bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık avukat Kazım Yiğit Akalın'ın "rüşvete teşebbüs" suçundan 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Akalın'ın ayrıca aynı suç kapsamında 1 milyon 395 bin 360 lira adli para cezasına çarptıran heyet, diğer sanık avukat Mehmet Asım İplikçioğlu hakkında ise ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Heyet, sanık polisler İsmail İ, Bayram Y, Ertuğrul Osman T. ve Rıza E'nin "rüşvet" suçundan beraatlerini kararlaştırdı.

(AA)