2 bin dolara paralı asker

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rusya’nın işgalinde masum insanlar hayatını kaybederken savaş baronlarıyla güvenlik şirketleri Ukrayna’ya üşüştü. Güvenlik şirketleri Ukrayna’da savaşmak üzere paralı asker toplamaya başladı.


Silent Professionals isimli sitede ABD menşeli bir şirketin “Ukrayna’nın kırsal kesimlerinde ve büyük şehirlerde bireylerin ve ailelerin tahliye operasyonlarını yürütmek için çıkarma ve koruyucu ajan” iş ilanı verdi.

İlana yalnızca Avrupa merkezinde 5 yıllık askeri deneyimi olanların başvurabileceği ve günlük bin ila 2 bin dolar aralığında ücretin yanı sıra “işin” tamamlanmasından sonra ekstra ödemenin yapılacağı belirtiliyor.

LEJYONERLER İÇİN SİTE

Ukrayna, yabancı savaşçılar için web sitesi açtı. Sitede ‘Uluslararası Ukrayna Savunma Lejyonu’ savaşçısı olmak için neler yapmak gerektiği anlatılıyor. Sitede “Ülkenizdeki Ukrayna elçiliğine başvurun. Başvurunuzda ne tür kıyafet ve ekipmanlara ihtiyacınız olduğunu belirtin” gibi bilgiler yer alıyor.

20 BİN BAŞVURU

Ukrayna, Rusya’ya karşı savaşında dünyanın her yerinden yabancı ‘gönüllülerin’ desteğini kabul ediyor. Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba, başvuran yabancıların sayısının 20 bini bulduğunu açıkladı. Kuleba, “52 ülkeden deneyimli, emekli askerler ve gönüllülerden oluşan yabancı savaşçılar bize başvurdu” dedi. Ukrayna Lideri Zelenski de bu sayının 16 bin olduğunu söylemişti.