Ankaralı kitapseverlerin merakla beklediği 2’nci Çankaya Kitap Buluşması görkemli bir açılış töreninin ardından Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başladı. 22 Aralık’a kadar devam edecek olan kitap buluşmasında, imza ve söyleşi ile onlarca yazar Ankaralı sanatseverlerle buluşacak

2. Çankaya Kitap Buluşması başladı

BURCU CANSU

Çankaya Belediyesi’nin, Toplumsal Araştırmalar ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) işbirliğiyle düzenlediği “2'nci Çankaya Kitap Buluşması” görkemli bir açılış töreninin ardından başladı. 22 Aralık’a kadar Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde devam edecek kitap fuarında bu yıl da 50'den yayınevi ve binlerce kitaba ev sahipliği yapılacak. Bu yıl teması “Hadi Buluşalım” olan Çankaya Kitap Günleri’nde, onlarca yazar söyleşi ve imza günleriyle Ankaralı sanatseverlerle buluşturulacak.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Çankaya Kitap Buluşması’nın açılış törenine Ankaralı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Açılış törenine, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, BirGün Gazetesi yazarlarından L. Doğan Tılıç, Güray Öz, Ünal Özmen de katıldı.

2-cankaya-kitap-bulusmasi-basladi-661628-1.

Açılış töreninde ilk sözü alan TAKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Candansayar, “Mümkün olduğu kadar kitabı satılır bir meta olmaktan çıkarmak istiyoruz. O yüzden de paneller ve imza günleri ile birbirinden değerli yazarlarımızı Ankaralı sanatseverlerle buluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

2-cankaya-kitap-bulusmasi-basladi-661558-1.Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise kitap buluşması günlerinin yıllarca sürmesini sağlamak için üzerine düşeni yapacağını belirterek, “Ankara’nın sanat anlamında çölleştirildiği bir dönemde o boşluğu doldurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ankara’da yapılan kültürel etkinlikler Çankaya Belediyesi’nin katkısı ile hayata geçti. Ankara’nın yozlaşmasına ‘dur’ diyeceğimiz günler önümüzde. TAKSAV ile birlikte gerçekleştirdiğimiz fuar dopdolu ve Ankaralı sanatseverleri bekliyor” diye konuştu.

30 PANEL VE İMZA GÜNÜ

10 gün sürecek olan Çankaya Kitap Günleri’nde 30 panel ve söyleşi gerçekleşecek. Fuarın “onur yazarı” Latife Tekin olacak. Tekin, bugün “Kuşaktan Kuşağa Edebiyat” paneli ve imza günüyle Ankaralılarla bir araya gelecek.
Fuar bir de Cemal Süreya, Turgut Uyar, Hasan Hüseyin Korkmazgil, İlhan Berk gibi büyük şairlerin birbirlerine yazdıkları mektupların orijinallerinin sergisine ev sahipliği yapacak. 7-12 yaş grubu çocuklara yönelik edebiyat, felsefe, sanat üzerine de 7 ayrı atölye gerçekleşecek.

2-cankaya-kitap-bulusmasi-basladi-661627-1.