2 haftada üçüncü siyanür vakası!

İstanbul Bakırköy’de dün sabah biri çocuk üç kişi siyanür nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkede iki hafta içinde yaşanan üçüncü siyanür vakasıyla beraber ölenlerin sayısı 11’e yükseldi.

Üç kişinin hayatını kaybettiği olay, sabah 6.45'te Bakırköy Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokak'ta yaşandı. Apartman sakinleri, dairenin açık olan kapısı önünde, 38 yaşındaki Zübeyde Delen'in cansız bedenini görüp polisi aradı. Olay yerine gelen polisler daireden gelen yoğun koku üzerine AFAD'a bilgi verdi. Polis bina ve çevresinde önlem alırken, gelen AFAD ekipleri, özel kıyafetler giyip içeri girdi. Ekipler evin salonunda iki kişinin daha cansız bedeniyle karşılaştı.

Hayatını kaybedenlerin kuyumculuk mesleği yapan 38 yaşındaki Bahattin Delen ve oğulları 6 yaşındaki Ali olduğu belirlendi. Evde yapılan incelemede bir odada siyanür bulundu. Yapılan araştırmalar sonunda Zübeyde Delen’in, siyanürden zehirlenmeye başladığı anda yardım istemek için daire kapısını açtığı ancak aynı yerde hayatını kaybettiği belirlendi.
Bahattin Delen’in telefonunda yapılan inceleme ise bir yakınına hitaben yazdığı ancak gönderilmeyen kayıtlı mesajda “Önce eşimi ve çocuğumu zehirleyip sonra kendim intihar edeceğim” yazdığı belirlendi.

Ağır borç batağındaydı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da yaptığı açıklamada soruşturma başlatıldığını, hayatını kaybedenlerin cesetlerinin otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldığı ifade edildi. Açıklamada, "Bahattin Delen'in, Kuyumcukent'teki iş yerinde altın ticareti ile uğraştığı ve bir takım internet siteleri üzerinde kayıt dışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı, girdiği bunalımın etkisiyle önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmiştir" dendi.

Araştırma komisyonu kuruldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı intihar olaylarıyla ilgili araştırma komisyonunun kurulduğunu şu sözlerle duyurdu:
"Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere bir araştırma komisyonu kuruldu. Araştırmanın sonuçlarını detaylı bir rapor halinde paylaşacağız” dendi.

Öte yandan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bahse konu haberleri yakın takibe aldık. Çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır” ifadelerine yer verdi.