4 HDP'li belediyeye daha kayyum atandı!

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ve Hazro, Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçesi, Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Belde Belediye Başkanları görevden uzaklaştıtılarak yerlerine kayyum atandı.

Yenişehir Belediye Başkanı Belgin Diken'in yerine Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci, Hazro Belediye Başkanı Ahmet Çevik'in yerine Hazro Kaymakamı Ali Öner kayyum olarak görevlendirildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde ise Belediye Başkanı Songül Erden görevden uzaklaştırılarak yerine İdil Kaymakamı Zafer Sağ getirildi.

'Terör örgütü propagandası' suçlamasıyla Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında 3 yıl 4 ay hapis cezası verilen Akpazar Belediyesi Başkanı HDP'li Orhan Çelebi'nin yerine Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu atandı.

62,32 VE 52,61 OY ORANLARIYLA SEÇİLMİŞLERDİ

31 Mart yerel seçimlerinde Yenişehir ilçesinde Halkların Demokratik Partisi adayı olan Belgin Diken 55.677 seçmenin oyunu alarak, 62,32 oy oranıyla belediye başkanı seçilmişti. Yine 31 Mart yerel seçimlerinde Hazro Belediye Başkanı Ahmet Çevik 3.856 seçmenin oyunu alarak 52,61 oy oranıyla seçilmişti.

20 BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI!

Ağustos ayından bu yana kayyum atanan belediyelerin sayısı 20'ye çıktı!

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Erzurum’un Karıyazı ve Diyarbakır’ın Kulp ilçe belediyelerine 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kayyum atanmıştı.

18 Ekim’de de Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin; 22 Ekim’de ise Diyarbakır’daki Kayapınar, Bismil, Kocaköy ile Van’daki Erciş ve Saray belediyelerine kayyum atanmıştı.

Son olarak Mardin Kızıltepe, Van İpekyolu, Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ve Hazro, Şırnak'ın İdil ve Dersim'in Akpazar Beldesi belediyelerine kayyum atanmasıyla beraber HDP’nin 3'ü büyükşehir olmak üzere toplam 20 belediyesine kayyum atanmış oldu.

VALİLİKLERDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Yenişehir Belediye Başkanı Belgin Diken hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, hakkında devam eden adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak geçici olarak görevinden uzaklaştırılıp, yerine Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci Yenişehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, Hazro Belediye Başkanı Ahmet Çevik hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak terör örgütü propagandası yapmak' suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca devam eden adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak geçici olarak görevinden uzaklaştırılıp, yerine Hazro Kaymakamı Ali Öner'in Hazro Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği bildirildi.

İdil Belediye Başkanı Songül Erden'in yerine kayyum atanmasına ilişkin Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise hakkında 'terör örgütü propagandası yapma' suçundan soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, görevinden alınıp, yerine İdili Kaymakamı Zafer Sağ, İdil Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği ifade edildi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Çelebi'nin görevinden geçici olarak uzaklaştırıldığı, yerine Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu'un Akpazar Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği bildirildi.