Bazı yerleşim yerlerinde görülen koronavirüs vakaları nedeniyle, Ordu ve Adıyaman'da İl Hıfzıssıhha Kurulları karantina kararı aldı.

2 ilde karantina kararları

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında günlük vaka sayısı 5 bin dolaylarında seyretmeye devam ediyor.Son olarak iki ilde bazı yerleşim yerlerinin karantinaya alınmasına karar verildi.

Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı İnkur Mahallesi'nin bir bölümünde, vakaların ve temaslıların arttığı tespit edildi. Bunun üzerine Armutlu Küme Evleri mevkisinde karantina uygulaması başlatıldı.

Adıyaman'da ise kent merkezinde bazı kişilerin Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. İl Hıfzıssıhha Kurulu farklı mahallelerdeki 9 evin izolasyona alınmasına karar verdi.

Karantinaya alınan bölgelere ilişkin detaylar şöyle:

ADIYAMAN

Adıyaman'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 9 evde karantina başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar kapsamında farklı mahallelerdeki 9 ev karantinaya alındı.

ORDU

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, Ünye ilçesinde bulunan bir mahallenin koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ünye ilçesine bağlı İnkur Mahallesi Armutlu Küme Evleri mevkisinin, korona virüs önlemleri kapsamında karantinaya alındığı belirtildi. Açıklamada, korona virüs vakaları ile olası vaka ve temaslıları sonucu ev karantinasında bulunanlar olduğunun tespit edildiği belirtilerek, “Çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda korona virüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda korona virüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Küme Evleri mevkisinde 8 Temmuz 2021 tarihi saat 15.00’ten itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkii ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca, kuralları ihlal edenlere cezai işlem uygulanacağı da belirtildi. Öte yandan Akkuş ilçesine bağlı Damyeri Mahallesi de korona virüs önlemleri kapsamında 3 gün önce karantinaya alınmıştı.