Google Play Store
App Store

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Rize'nin Ardeşen, Çamlıhemşin ve Pazar ile Hatay'ın Belen, Kırıkhan ve Antakya ilçelerindeki bazı taşınmazlar ve üzerlerindeki müştemilatlar acele kamulaştırılacak.

Kaynak: AA
2 ilde yol projeleri nedeniyle bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı
Fotoğraf: AA

Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM), Rize'nin Ardeşen, Çamlıhemşin ve Pazar ilçeleri ile Hatay'ın Belen, Kırıkhan ve Antakya ilçelerindeki bazı taşınmazların yol projeleri kapsamında acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Konuya ilişkin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Rize'nin Ardeşen, Çamlıhemşin ve Pazar ilçelerindeki bazı taşınmazlar ile üzerindeki müştemilatın, "Pazar-Ardeşen Ayrımı-Çamlıhemşin Ayder İl Yolu (Tunca Kavşağı Bağlantısı Dahil) Projesi" kapsamında KGM tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Hatay'ın Belen, Kırıkhan ve Antakya ilçelerindeki bazı taşınmazlar ve üzerindeki müştemilatın da "İskenderun-Topboğazı Otoyolu ve Antakya Bağlantı Yolu İskenderun-Belen-Topboğazı Devlet Yolu (Belen Geçisi dahil) Projesi" kapsamında acele kamulaştırılması uygun bulundu.