Sivas ve Dersim’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 378 köy yolu ulaşıma kapandı.

2 ilde yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı

Ülkede etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Sivas ve Dersim’de etkisini sürdüren yoğun kar nedeniyle Sivas’ta 234, Dersim’de 144 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentlerdeki son duruma ilişkin detaylar şöyle:

SİVAS

Sivas'ta kar yağışı nedeniyle 234 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, kentte etkisini gösteren kar yağışının ardından 234 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekipleri, söz konusu köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının İmranlı, Zara ve Gürün ilçelerinde yoğun olduğu belirtildi.

Suşehri ilçesi Kale köyü yolunda şarampole kayan bir araç, İlçe Özel İdare ekipleri tarafından kurtarıldı.

DERSİM

Dersim’de 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 144 köy yolu ulaşıma kapandı. Öte yandan tipi nedeniyle Dersim-Erzincan karayolunda araç geçişlerine izin verilmiyor.


Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde 11, Çemişgezek’te 2, Hozat’ta 14, Mazgirt’te 18, Nazımiye’de 20, Ovacık’ta 34, Pertek’te 5 ve Pülümür’de de 40 olmak üzere toplam 144 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı çok sayıda ekip, kapalı köy yollarını açmak için gece- gündüz çalışma yürütüyor. Öte yandan Dersim-Pülümür-Erzincan karayolunda görüş mesafesinin sıfıra düşmesi nedeniyle araç geçişlerine izin verilmiyor.

Ayrıca, yoğun kar yağışı nedeniyle Pülümür, Nazımiye ve Ovacık ilçelerinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitim öğretime bir gün ara verilmişti.

AA-İHA