2’şer gol 2 başrol

Fenerbahçe beklenenden daha cesaretli ve ısrarlı başladı maça Seyrantepe’de. Elif Elmas, Benzia ve Valbuena Galatasaray ceza sahasının önüne oldukça net gittiler ve geçmiş maçlarda çok sıkıntı çektikleri ceza sahası içinde topla buluşamama problemini çözemeseler de en azından ceza sahası dışından Muslera’yı birkaç kez rahatsız ettiler. Bu bölümde Galatasaray’ın rakip alanda hücum organizasyonu kurma konusunda önemli problemler yaşadığını gördük ki bu son haftalardaki oyuna bakıldığında çok büyük sürpriz değil. Burada, Rodrigues’in de gerek giderek düşen formu gerek her topu aldığında karşısında kademeli bir savunma bulması gerekse de Ömer Bayram’ın destek konusunda oldukça etkisiz kalması ile ilk yarıda silinip gittigini ve bunun da sarı-kırmızılıların alternatiflerini azalttığını belirtmek lazım. İlk yarının son 25 dakikasında olanların özeti ise tamamen 1 futbolcu ile açıklanabilir. Galatasaray taraftarı boş yere 15 aydır 10 numara pozisyonundan şikayet etmiyor, zira o pozisyonun biraz kıpırdadığında neler yapabileceğini gösterdi bize Belhanda. Kendisinden beklenen top kayıpları bu sefer istisnaiydi, savunmanın sağ tarafını sürekli yokladı ve ceza sahasına gönderdiği her duran top tehlike yarattı. Seyrantepe tribünleri ondan mucize degil, bu şekilde bir performans istiyor aslında. Macerasız, yaratıcılık problemlerini çözecek şekilde rakibin zaaflarını kullanabilen serbest bir oyuncu.

Nasıl ilk yarının özetini tek bir oyuncu ile açıklıyorsak ikinci yarının özetini de yine tek bir oyuncu üzerinden görebiliriz. Ömer Bayram. Fenerbahçe adeta kendi sağ kanadında bir maden buldu. Galatasaray sol bekinin arkasına atılan her top tehlike yarattı adeta. Önce Ayew topu içeri çekip Muslera’yı yokladı, ardından penaltı Ömer’in kaçırdığı Isla’ya yapılan hareket sonrası geldi, son olarak Fenerbahçe nerede ise onun tarafindan Soldado’nun geliştirdigi bir atakla galibiyet golunu buluyordu. Nagatomo’nun yokluğunun giderek problem yarattığını söyleyebiliriz rahatlıkla.

Böyle bir hayal kırıklığı sonrası Galatasaray’ın Almanya’da işi oldukça zor olacak elbet. Hücum hattındaki alternatifsizlik ve her sakatlığın geride bıraktığı büyük boşluk sezonun genelinde Fatih Terim’i bir hayli sıkıntıya sokacak gibi görünüyor.