2. Şişli Plak Festivali’nde müzik dolu bir hafta sonu
Fotoğraf: BirGün

Kültür Sanat Servisi

Şişli Belediyesi’nin öncülüğünde bu yıl ikinci kez düzenlenen Şişli Plak Festivali, plakseverlere sohbet ve müzik dolu bir hafta sonu sundu. Festivalin ilk gününde Murat Beşer moderatörlüğünde gerçekleşen Taner Öngür ve Tarkan Gözübüyük söyleşisinde plak kültürünün Türkiye’deki karşılığı, Moğollar’ın ve Pentagram’ın yer aldığı ekoller ekseninde tartışıldı. Ayrıca Taner Öngür’ün solo çalışmalarının plakla buluşması konuşuldu.

Günün ikinci söyleşisinde Murat Meriç’in moderatörlüğünde ZeN ve BaBa ZuLa’nın kurucularından Murat Ertel, koleksiyonundaki plaklarla ilgili anekdotlar paylaştı. İlk günkü plak mezatı ve imza seanslarını Kolektif İstanbul ve Bulutsuzluk Özlemi konserleri izledi.

Festivalin ikinci gününün ilk söyleşisinde Kanat Atkaya’nın moderatörlüğünde Görgün Taner, Yekta Kopan ve Murat Abbas buluştu. Plak koleksiyoneri olup İstanbul’un müzik kültürüne katkılar sağlayan 4 isim, plak kültürünün nasıl dönüşüm geçirdiğini ve plak koleksiyonerliğini ele aldılar. İkinci söyleşide ise Murat Meriç’in moderatörlüğünde Türkiye’nin bağımsız müzik gruplarından Peyk’in ‘25. Yıl Özel Seçki’ derlemesiyle basılan plağı konuşuldu. Söyleşiye Peyk’in solisti İrfan Alış, davulcusu Ertan Çalışkan ve tuşlularda yer alan Özgür Ulusoy katıldı. Daha sonra mezat ve imza seanslarını takiben Tuna Kiremitçi ve Yeni Türkü konserleri gerçekleştirildi. Tuna Kiremitçi konserinde Özge Fışkın ve Eda Baba da konuk sanatçılar olarak yer aldı.

Onlarca plak mağazasının müzikseverleri ağırladığı festivalde plak kültürünü çok sevdiğini ifade eden yüzlerce müziksever, müzisyenler ve müzik yazarları ile buluştu.