AKP'li Numan Kurtulmuş'a, 2008 yılındaki 'Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğim' sözü hatırlatıldı. Kurtulmuş, bunun üzerine, "Kötü bir söz mü söyledim, yanlış bir söz mü söyledim?" dedi.

2008'deki "Karun kadar zengin olmayacağız" sözü hatırlatılan AKP'li Kurtulmuş: Kötü bir söz mü söyledim?

Bütçe görüşmelerinde konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'a, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "'Karun kadar zengin olmayacağız' diyordunuz" sözünü hatırlattı. Kurtulmuş, bunun üzerine, ""2008 yılı Saadet Partisinin Genel Başkanı seçildiğim kongrede 'Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğim.' diyerek Türk siyasi tarihine motto olacak bir sözü söyledim. Kötü bir söz mü söyledim, yanlış bir söz mü söyledim?" yanıtını verdi.

Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu'nda 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'ne ilişkin konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin, 2013'te tarihi dip noktası olan yüzde 4,5'lik faiz oranına ulaştığını belirterek, "Geçmiş dönemlerde uygulanan ve neoliberal tezlerin acımasızca dikte ettirdiği zenginin rekabeti, fakirin sefaleti üzerine oturan neoliberal tezler, Mayıs 2013'ten itibaren terk edilmeye başlandı" ifadesini kullandı.

"Bir daha neoliberal tezlerin, yüksek faiz, düşük kur sarmalının içine asla girmeyeceğiz, bu şekilde yürümeyeceğiz" diyen Kurtulmuş, "IMF başta olmak üzere uluslararası ekonomik vesayet merkezlerinin, kuruluşlarının gölgesine, onların siyasal emir komutaları altına asla girmeyeceğiz. Cumhuriyet tarihimiz boyunca ekonomideki en önemli açıklarımızdan biri olan ve 'ikiz açıklar' diyerek yıllardır eleştirdiğimiz bütçe açığı ve cari açığı meselesine, buradaki tuzağa düşmeyeceğiz" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZIN NELERDEN ETKİLENDİĞİNİ BİLİYORUZ"

"Bu üç temel parametreyle üretim, yatırım, istihdam, ihracat ve küresel rekabet alanında yıldız gibi parlayan Türkiye'nin geleceğini inşa edeceklerini" iddia eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Her şey güllük gülistanlık, ortada her şey istediğimiz gibi gidiyor, Türkiye'de vatandaşlarımızın yaşadığı bazı zorluklar yoktur.' demiyorum. Nelerin yaşandığını, vatandaşlarımızın bu zorlu süreçlerde nelerden etkilendiğini çok iyi biliyoruz ama önceliğimiz enflasyonu düşürmek, bütçe açığını ve cari açığı düşürmek olarak yolumuza devam ederken vatandaşımızın artan fiyatlar karşısında ezilmemesini sağlamak için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Biz burada bu tartışmaları yaparken hatta biraz da maksadını aşan sözlerle Genel Kurul'un gerilmesine vesile olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız toplumumuzun bütün kesimlerinin beklediği ve vatandaşlarımızın tamamının, gittiğimizde bize 'Ne olur bunları halledin.' dediği konularda önemli kararlarını kamuoyuyla paylaştı. Tüm memur ve emeklilerin maaşlarını yüzde 30-35 seviyelerinde artırma kararını aldı. Çünkü geçen hafta doktorlara alınmıştı, bunu da genişleterek yolumuza devam ediyoruz. Ayrıca yalnızca doktorlara değil, sağlık çalışanlarımıza da bunu teşmil ederek yolumuza devam ediyoruz. Sadece bu çalışanlara değil, emeklilere de bunları vererek yolumuza devam ediyoruz."

Numan Kurtulmuş, hakkaniyet seviyesinde bir asgari ücret belirleyeceklerini ve bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

"KÖTÜ BİR SÖZ MÜ SÖYLEDİM?"

Bu sırada CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in, "HAS Parti'deyken 'Karun kadar zengin olmayacağız' diyordunuz" sözü üzerine Kurtulmuş, "2008 yılı Saadet Partisinin Genel Başkanı seçildiğim kongrede 'Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğim.' diyerek Türk siyasi tarihine motto olacak bir sözü söyledim. Kötü bir söz mü söyledim, yanlış bir söz mü söyledim? Hayatım boyunca da bu sözün arkasında kaldım ve çocuklarıma bırakacağım en büyük mirassa bu mirastır." karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hararetli bir konuşma yaptığını söyleyerek, "Sayın Kılıçdaroğlu, acaba Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan eder mi?' dedik." ifadesini kullanan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun bu yılki konuşmasında Cumhurbaşkanlığı adaylığına biraz daha fazla yakın olduğunu gördüm ama burada bu isimlendirmeyi yapmak haddimize değil, bize düşmez. Muhalefet partilerinin değerli temsilcilerinin sözleri ortada; hepsini takdirle saygıyla dinledik. Hiçbir şekilde bir şey söylemem ama 'hemen seçim', 'istifa' diyenler oldu. İstifa ve erken seçim meselesi tamam da önce karşımızdaki ittifakın, önce nasıl bir sistem öngördüğünü ve bu sistemi hangi cumhurbaşkanı adayıyla yerine getireceklerini de herhalde topluma söylemek gibi bir sorumlulukları var."