2018 Ruhi Su Şiir Ödülü sahibini buldu

Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği 2018 Ruhi Su Şiir Ödülü sahibini buldu. Ödül, bu sene Betül Dünder’in ‘Unutmanın Kısa Tarihi’ adlı eserine verildi.

2018-ruhi-su-siir-odulu-sahibini-buldu-516370-1.

Ruhi Su 2018 Şiir Ödülü, Türkiye PEN Merkezi’nde basına duyuruldu. Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde, Cevat Çapan’ın Seçici Kurul başkanlığında; Ahmet Telli, Hüseyin Ferhad, Haydar Ergülen, Asuman Susam, İsmail Mert Başat ve Mehmet Gözen’den oluşan seçici kurul üyeleri Ruhi Su ödülünün sahibini belirledi.

2016 yılında; Asuman Susam’ın Kemik İnadına, 2017 yılında; İsmail Mert Başat’ın; Külde Kor İzleri’ne verilen Ruhi Su ödülü, bu yıl; Betül Dünder’in Unutmanın Kısa Tarihi adlı esere verildi.

Ödül seçici kurul başkanı Cevat Çapan basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yaşadığımız çağda karşılaştığımız sorunların bize neleri unutturduğunu, bizi nelerden yoksun ve yoksul bırakarak yabancılaştırdığını somut örneklerle bir bir sıralarken, yitirdiğimiz değerlerin bizi nasıl köklerimizden ve çevremizden kopardığını nedenleriyle açıkladığı ve şiirsel dilin yaratıcı gücüyle unutulan her şeyin büsbütün yok olup gitmediğini de ustalıkla yansıttığı için, Betül Dünder’in ‘Unutmanın Kısa Tarihi’ adlı kitabı, 2018 Ruhi Su Şiir Ödülüne değer görülmüştür.”

2018 Ruhi Su Barış ve Dostluk Ödülü ise Cumartesi Anneleri’ne verildi.