‘2020 En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler’ listesi açıklandı: Facebook 16 basamak geriledi

Sosyal medya devi Facebook, dünyanın en büyük insan kaynakları sitesi Glassdoor’un her yıl yayınladığı ‘2020 En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler’ listesinde 16 basamak gerileyerek 23. sıraya düştü. Facebook, geçen yıl aynı listede 7. sıradaydı.

Facebook insan kaynaklarında çalışmış kişiler, milyonlarca kullanıcının bilgilerinin üçüncü partilerle paylaşıldığının ortaya çıktığı Cambridge Analytica skandalının ardından, üniversite mezunları ve yazılım mühendislerini çekmekte zorlandığını belirtiyor.

Dünya'dan Hilal Sarı'nın haberine göre kişisel verilerin ABD seçimlerinde kamuoyunu yönlendirmek amacıyla kullanıldığı iddiaları nedeniyle şirketin kurucusu ve CEO’su Marc Zuckerberg Kongre’de ve Senato’da ifade vermişti. Glassdoor listesinde her şirketin bir karne notu var ve mükemmel not 5.0. Facebook’un Glassdoor karnesi 4.5’ten 4.4’e geriledi.

Glassdoor karnesi 5.0 üzerinden 4.5 olan Google ise listede üç sıra gerileyerek 11’inci sıraya indi, Apple 13 basamak gerileyerek 84’üncü sırada konumlandı. Online alışverişin devlerinden Amazon yine ilk 100 arasına giremedi. Microsoft 13 basamak yükselerek 4.4 olan puanı ile 21. sıraya tırmandı.