İstanbul’da LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında 22 Haziran 2021’de Maçka Parkı’nda yapılan bir pikniğe katılan kişiye “polise hakaret edip, yüzüne tükürdüğü’ iddiasıyla açılan davada İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi, beraat kararı verdi.

2021 İstanbul Onur Yürüyüşü davalarının sonuncusunda da beraat kararı
Fotoğraf: kaosgl.org

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’ndaki etkinliğe katılan bir kişiye ‘polise hakaret edip, yüzüne tükürdüğü’ iddiasıyla açılan davada beraat kararı verildi.

Kaos GL’den Yıldız Tar’ın haberine göre, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında 22 Haziran 2021’de Heybeli’de yapılması planlanan, yasaklanan, yasağın ardından Maçka Parkı’na taşınan ve burada polis saldırısıyla engellenen pikniğe katılan bir kişiye açılan davanın karar duruşması yapıldı.

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, SPoD’tan Avukat İrem Yener katıldı. Yüzüne tükürüldüğü iddia edilen polis, bunun gerçek olmadığını kabul etti.

Mahkeme, beraat kararı verdi. Böylece altı ayrı davada 40 kişinin yargılandığı Onur Yürüyüşü davalarının sonuncusunda da beraat kararı çıkmış oldu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında 22 Haziran 2021’de Heybeli’de yapılması planlanan, yasaklanan, yasağın ardından Maçka Parkı’na taşınan ve burada polis saldırısıyla engellenen pikniğe katılan bir kişiye de dava açılmıştı.

LGBTİ+’lara saldıran polisin şikayetiyle açılan davada bir kişi hakaretten yargılandı. Davanın ilk duruşması 27 Ocak 2022 saat 10.20’de İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. 30 Haziran’daki ikinci duruşmada da karar çıkmadı, dava 21 Şubat 2023 saat 10.00’a ertelenmişti.