TAKSAV’ın kurucularından gazeteci Erbil Tuşalp adına verilen Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü’ne bu yıl BirGün yazarı Timur Soykan layık görüldü. Ödül, 22 Ekim 2022’de İzmir’de düzenlenecek etkinlikte takdim edilecek.

2022 Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü, BirGün yazarı Timur Soykan’a verildi

HABER MERKEZİ

Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV)’ın kurucularından gazeteci Erbil Tuşalp adına verilen Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü, bu yıl BirGün yazarı Timur Soykan’a verildi.

TAKSAV’ın geçen yıl başlattığı Erbil Tuşalp Gazetecilik Günleri kapsamında verilen ‘Yılın Gazetecilik Ödülü’ne, bu yıl gazetemiz yazarı Timur Soykan layık görüldü.

Ayşegül Aktürk, Zafer Arapkirli, Faruk Bildirici, Gökhan Durmuş, Dilek Gappi, Can Güleryüzlü, Raşit Kaya, Turgay Olcayto, L. Doğan Tılıç’ın yer aldığı jüri tarafından belirlenen ödülün gerekçesi, “BirGün gazetesinde yayımlanan titiz araştırma ve fikri takip ürünü olan analiz yazıları, bu araştırmalarının bir kısmını daha kalıcı hale getirecek kitaplara dönüştürmesi, televizyon programlarında fikir beyan etmek yerine bilgiyi öne çıkaran gazetecilik yaklaşımı sergilemesi, son yıllarda giderek yükselen bir grafik halinde daha başarılı bir gazetecilik faaliyeti yürütmesi” ifadeleriyle açıklandı.

Ödül, 22-23 Ekim 2022 tarihinde İzmir’ de düzenlenecek olan, II. Erbil Tuşalp Gazetecilik Günleri’nde verilecek. 22 Ekim 2022’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca kurulan Erbil Tuşalp Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek buluşmada, Sınır Tanımayan Gazeteciler İspanya bölümü onursal başkanı gazeteci yazar, şair ve yönetmen Alfonso Armada Rodriguez, insan hakları, demokrasi ve medya üzerine bir açılış konferansı verecek. Kültürpark’ta bulunan İzmir Sanat ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplantıda, Prof. Dr. Selçuk Candansayar, Prof. Dr. Ülkü Doğanay ve Doç. Dr. Didem Yılmaz ve Dr. Merdan Yanardağ da konuyu tartışacaklar. Timur Soykan’a ödülü bu toplantıda verilecek.