2022 Oscar Ödülleri, geçen yıla kıyasla yüzde 56 oranında artış gösterdi ve yaklaşık 15,4 milyon kişi tarafından izlendi. Ancak bu yılın töreni, Oscar tarihindeki en az reyting alan ikinci tören oldu.

2022 Oscar Ödülleri, Oscar tarihinin en az reyting alan ikinci töreni oldu

Oscar Ödülleri olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 94. Akademi Ödülleri'nin izlenme oranları belli oldu. Tören, 15,4 milyon kişi tarafından izlendi.

ABC kanalı tarfından yayınlanan Oscar Ödülleri Töreni'nde bu yıl, sunucusuz geçen üç yılın ardından sunuculu formata dönme, 8 ödül kategorisini canlı yayından çıkarma, seyirci oylamasına yer verme gibi bir dizi karar uygulandı.

beyazperde.com'dan Özden Sevgi Diler'in haberine göre, tören, seyirciler ve bizzat sinema sektörünün içinde yer alan birçok kişi tarafından sıkıcı olmakla eleştirildi.

Geçen yıl Covid-19 pandemisinin gölgesinde, kırmızı halısız ve adaylar haricinde konuğun olmadığı sade bir tören düzenlenmişti. Bu ödül töreni, Oscar tarihinde en az reyting alan tören oldu ve yalnızca 10 milyon kişi tarafından izlendi.

Bu sene törenin reytingleri geçen yıla kıyasla yüzde 56 oranında artış gösterdi ve yaklaşık 15,4 milyon kişi tarafından izlendi. Fakat yine de bu yılın töreni, Oscar tarihindeki en az reyting alan ikinci tören oldu.

Pandemi öncesinde Oscar törenleri ortalama 20 milyon seyirci tarafından canlı olarak izleniyordu.

2022-oscar-odulleri-oscar-tarihinin-en-az-reyting-alan-ikinci-toreni-oldu-997706-1.