21. Yüzdeyüz Roxy Müzik Günleri’nin ödülleri açıklandı

Türkiye’nin dört bir yanından kendi müziğini yapmak isteyenleri bir araya getirerek, kendilerini sektöre ve müzisyene göstermelerini sağlayan, Türkiye’nin uzun soluklu, canlı müzik platformu Roxy %100 Müzik Günleri'ne 1996 yılından beri 2520 müzik grubu, yaklaşık 12.400 müzisyen, ve finalde yarışma hakkında sahip 348 grup ile 43.500 müzik sever katıldı.

Bu yıl 21.si yapılan Roxy %100 Müzik Günleri’ne Türkiye’nin her yerinden rekor bir katılım ile 339 grup başvurdu. Hem genç yeteneklere, hem müzik sektörüne hem de herkesin umut beklediği bu zaman da bütün müzik severlere heyecan ve umut olan yarışmanın final gecelerinde, İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir, Nevşehir, Trabzon’dan 12 grup sahne aldı.

Müzik dünyasının önemli isimlerinden oluşan jüri üyeleri; Barış Akpolat, Cem Selcen, Cenk Durlu, Dj Sivo, Ece Duyar, Gülşah Güray, Hakan Tamar, İpek Atcan, Kanat Atkaya, Murat Abbas, Murat Beşer, Murat Hasarı, Murat Öztürk, Ömer Ahunbay, Özge Fışkın, Taner Öngür, Şafak Ongan tarafından canlı performanslar olarak değerlendirilen 12 gruptan dereceye girenler 13 mayısta bir partiyle açıklandı.

21-yuzdeyuz-roxy-muzik-gunleri-nin-odulleri-aciklandi-1016336-1.

21. Roxy %100 Müzik Günleri’n de ödül alan gruplar;

Birinci
Yasin Topçu -Ankara

İkinci
Yüzen Oda – Ankara

Üçüncü
Social Inclusion Band -Antalya

En İyi Performans Ödülü
Mojave grubundan- Ege Soydan -İstanbul

Jüri Özel Ödülü
Begüm Çelebi – Ankara

Roxy Özel Ödülü
Duran Tokluca - Nevşehir

Ödüller

Para ödülleri ve enstrüman çekleri, klip çekimi, stüdyo kullanım haklarının dışında finale kalan grupların hepsi milyon fest'in çeşitli festivallerin de sahne alabilecek. Uzelli Müzik tarafından 12 finalist için toplama kayıt albümü yapılacak.