22. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde Onur Ödülü Müjdat Gezen’in

BURCU CANSU burcucansu@birgun.net @burcu_cansu

22. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 24 Kasım-04 Aralık tarihleri arasında seyirciyle buluşacak. 24 Kasım Cuma günü açılışı yapılacak festivalde 44 salon oyunu, 3 atölye çalışması ve 1 konferans olmak üzere 48 etkinlik yer alacak. “Festival Onur Ödülü”nün usta oyuncu Müjdat Gezen’e takdim edileceği festivalin açılışı, Berfin Aksu ve İbrahim Yazıcı Konseri ile yapılacak.

Açılış, keman ve piyano ile
Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, 24 Kasım Cuma akşamı Büyük Tiyatro’da gerçekleşecek açılış töreniyle bir kez daha Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor. Açılış gecesinde Berfin Aksu ve İbrahim Yazıcı Konseri yer olacak. Keman da Aksu’nun ve piyano da Yazıcı’nın olduğu konserde “Fazıl Say-Keman Piyano Sonatı” , “L. Van Beethoven- Keman Piyano İlkbahar Sonatı” , “George Gershwin- Porgy ve Bess Operası’ndan Summer time” , “George Gershwin- Porgy ve Bess Operası’ndan It Ain’t Necessarily So” çalınacak.

Ödül Müjdat Gezen’e
Festivalin önceki yıllarında Tamer Levent, Genco Erkal, Rüştü Asyalı, Rutkay Aziz, Yıldız Kenter, Halit Akçatepe, Haluk Bilginer gibi 21 tiyatro sanatçısına verilen Festival Onur Ödülü bu yıl Müjdat Gezen’e verilecek. Festival Emek Ödülü ise tiyatroya yıllardır emek veren ve festival komitesinde de yer alan Kımız Bozkır’a verilecek. Ödüller açılış gecesinde takdim edilecek.

Biletler satışta
Festivalde salon oyunlarının yanı sıra atölye çalışmaları ve konferans etkinlikleri de yer alacak. Festivalde bu yıl Yunanistan, Hollanda, İran ve Cezayir olmak üzere yurtdışından 4 oyun yer alacak. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Boğaziçi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Atılım Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi olmak üzere 5 üniversite, “Maltepe” ve “Bornova” belediye tiyatroları, “Pempe Kurbağa” ve “Çizgi Kukla” çocuk tiyatroları, Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Mersin, Kayseri, Bolu olmak üzere 7 farklı ilden 33 özel-amatör tiyatro grubu festivale katılıyor.

Festival biletleri www.biletiva.com ve TAKSAV Genel Merkezi’nde kurulan gişeden temin edilebilir.