22 yıldır kayıp olan adam Google Earth’te bulundu

Google’ın uydu harita servisi Google Earth çok ilginç bir keşfe konu oldu ve meraklı kullanıcılar 22 yıldır kayıp adamı Google Earth haritalarında buldular.

Google Earth aslında çok sayıda fanatik kullanıcıya sahip. Bu kullanıcılar, ABD’nin veya Çin’in ya da başka ülkelerin gizli yapılarını bulmak gibi uğraşları için sürekli uydu fotoğraflarının içinde dolaşıyorlar. Bu meraklı kullanıcıların çok acayip keşifler yaptıkları zamanlar da oluyor. Ancak bu sefer yapılan keşif herkesi çok şaşırtı çünkü 22 sene önce, 1997 yılında kaybolan bir adamı buldular.

Kullanıcılar, ABD Florida’da uydu haritalarını araştırırken, bir gölde, kıyıdan çok da uzakta olmayan bir arabanın batık olduğunu fark ettiler. Meraklı kullanıcılar arabanın yerini polise bildirdiklerinde ise 22 yıldır çözülemeyen bir olay aydınlandı. Araç, 1997 yılında kaybolan bir adama aitti ve dahası kayıp kişi de aracın içindeydi.

Polis şimdi DNA testlerini yapmak için gerekli süreci başlatı. Yasal soruşturmanın ardından kayıp kişinin cenazesi de düzenlenecek. Polisin ilk tahminlerine göre, William Moldt 1997 yılında yolda ilerlerken, belki de sarhoşken, arabasıyla göle uçtu ve araçtan çıkamadı. Polis kayıtlarında Moldt’un kaybolduğu gece barda olduğu ve kız arkadaşını arayıp eve gelmek üzere yola çıktığını söylediği biliniyor. Ancak Moldt o eve hiç ulaşamadı ve o günden beri de kimsenin onu gölde aramak aklına gelmedi.

22-yildir-kayip-olan-adam-google-earth-te-bulundu-624216-1.

İşin daha da dramatik yanı, araç gölde 22 senedir suyun altında beklerken, sadece 50 metre yanında havuzlu bir villa bulunuyordu. Ama kimse aracı yıllar boyunca fark etmedi. Ta ki meraklı bir Google Earth kullanıcısı yaşadıkları semtin haritasını detaylıca incelemeye çalışırken fotoğrafta batmış bri araba görene kadar…

Kaynak: Donanım Günlüğü