İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. yılında, 101 çocuğa 101 bisiklet hediye etti. Soyer, Bingöllü çocuklara da hediye yolladı. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nin yayınladığı "Bilge Karga ve Çocuk" adlı kitabı da 23 Nisan'da çocuk okurlarıyla buluştu.

23 Nisan'da 101 çocuğa 101 bisiklet

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne devam eden öğrencilerle bir araya geldi. Tunç Soyer, Büyükşehir tarafından Kültürpark’ta kurulan Sürdürülebilir Yaşam Parkı’nı ziyaret ederek çocuklar ve gençlerle birlikte fide dikti ve permakültür alanındaki Böcek Farkındalık Atölyesi’ne katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 101. yıl dönümü kutlanan 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, birlikte fide diktiği 101 çocuğa Velotürk ve Carraro sponsorluğunda 101 bisiklet hediye etti. 23 Nisan'ı aslında çok daha coşkuyla, çok daha eğlenceli, keyifli bir şekilde kutlamak istediklerini söyleyen Soyer, pandemiye rağmen önlem altında çocuklarla bir araya geldiklerini ifade ederek, “Bisiklet kültürünü daha çok yaymak istiyoruz. Daha çok çocuğumuz bisikletle buluşsun istiyoruz. Kent içerisinde sadece spor aracı değil, ulaşım aracı olarak da bisiklet kullanılsın istiyoruz. Bunu desteklemeye, teşvik etmeye devam edeceğiz” dedi.

Öğrencilerin aynı zamanda kurulan Sürdürülebilir Yaşam Parkı’nda toprakla, tohumla buluştuklarını da dile getiren Soyer, şunları söyledi: “Çocuklar hem ekim yapıyorlar hem de böcekleri, toprağı, tohumu tanıyorlar. Diliyorum ki bugün yapılan etkinlikten doğayı daha çok severek ayrılsın. Ve doğayla iç içe uyum içinde bir hayat sürsünler. Öğrenciler bugün hem eğlendiler, hem bir şeylerin sahibi oldular hem de öğrendiler.”

23-nisan-da-101-cocuga-101-bisiklet-867993-1.

ÖĞRENCİLERİN BİSİKLET SEVİNCİ

Öğrencilerden Mehmet Emre Koca, tarımla ilgili çok az bilgisinin bulunduğunu belirterek, “Bugün tarımla ilgili öğrendiğim bilgiler benim için çok faydalı oldu. Gelecekte bu bilgileri kullanabileceğimi düşünüyorum” dedi. Arda Nikbay da bisikletinin çalındığını, Büyükşehir Belediyesi sayesinde yeni bir bisiklete kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yeliz Şahin ise gerçekleştirilen etkinliği çok beğendiğini belirterek, “Ben normalde zaten doğayı severim. Bugün de tohum ektik, fidan diktik. Tohumların nasıl ekilmesi gerektiğini öğrendim. Çok güzel geçti. Ayrıca bisiklet binmeyi çok severim. Bisikletim olmasına çok sevindim” dedi.

BİNGÖLLÜ ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda eğitim araçlarına ulaşmak için kendisinden destek isteyen Bingöllü çocuklara hediye yolladı. Bingöl’ün Kiğı ilçesine bağlı çeşitli köy ve mezralarda yaşayan 130 çocuğun Soyer’e iletilmek üzere yazdığı mektuplarda başta tablet olmak üzere farklı ihtiyaçlarını dile getirdikleri destek çağrısı karşılıksız kalmadı.

Bu talepler doğrultusunda Soyer’in talimatı üzerine hazırlanan tablet, televizyon, bisiklet, kitap, giyim eşyası ve sürpriz hediyelerden oluşan destek paketleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın tarafından Bingöl Kığı’daki çocuklara teslim edildi. Soyer’e mektup yazarak ihtiyaçlarını dile getiren 130 çocuğa hediyelerini iletmenin mutluluğu içinde olduklarını dile getiren Özuslu, “Çocuklarımızın Başkanımıza ilettiği talepleri 23 Nisan öncesi ulaştırarak bayrama mutlu girmelerini istedik. Onların gözlerindeki sevinç ve heyecanı görmek bizim için en büyük ödüldü” dedi.

23-nisan-da-101-cocuga-101-bisiklet-867991-1.

APİKAM’DAN ÇOCUKLARA 23 NİSAN SÜRPRİZİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nin (APİKAM) ücretsiz yayınlarından "Bilge Karga ve Çocuk" Bayraklı, Bornova, Karşıyaka, Karabağlar, Buca ve Konak ilçelerine bağlı mahallelerdeki ilkokullarda dağıtıldı. Yazar Feray Ünal'ın kaleme aldığı kitap, kuruluştan kurtuluşa İzmir'in hikâyesini bir karganın gözünden bir çocuğa anlatılıyor. Kargaya sorular soran çocuk, Smryna'nın Amazon toplumundan, Yeşilova Höyüğü'ne, Pergamon'dan Belkahve'de Mustafa Kemal Atatürk'e kadar uzanan konularda eğlenceli ve öğretici yanıtlar alıyor.

APİKAM binasının duvarları da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı fotoğraflarla donatıldı. Fotoğraflar Cumhuriyet’in ilk dönemindeki 23 Nisan’ların nasıl kutlandığını ve Cumhuriyet’in çocuklara verdiği değeri anlatıyor.

23-nisan-da-101-cocuga-101-bisiklet-867992-1.