CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi'nin organize ettiği 23 Nisan beste, resim ve şiir yarışmasının salgın sonrası süreci netleşti. Çocuk ve yetişkinlerin katıldığı yarışmanın son başvuru tarihi 21 Ağustos olarak belirlendi. İlgezdi, ödülleri ve süreci anlattı

23 Nisan yarışmasının son başvuru tarihi 21 Ağustos

BirGün ANKARA


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, partisi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resim, şiir ve beste yarışmasının salgın sonraki süreci hakkında bilgi verdi. Koronavirüs salgını nedeniyle süresiz uzatılan yarışma son başvuru tarihinin normalleşme süreciyle birlikte 21 Ağustos Cuma günü olarak belirlendiğini bildiren İlgezdi, dereceye girenlere 50 bin ile 10 bin TL arasında değişen para ödüllerinin verileceğini de açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla yarışmanın çocuklar ve büyükler olmak üzere iki kategoride düzenlendiğini bildiren İlgezdi, çocukların resim, şiir ve beste dallarında, yetişkinlerin ise yalnızca beste kategorisinde yarışmaya katılabileceklerinin altını çizdi.

Çocuk kategorisi resim, şiir ve beste dallarında dereceye giren ilk üç eserin birincilerine 20’şer bin, ikincilerine 15’er bin, üçüncülerine ise 10’ar bin TL ödül verileceğini söyleyen İlgezdi, büyükler kategorisi beste dalında yarışmaya katılan eser sahiplerinden birinci olana 50 bin TL, ikinciye 30 bin TL, üçüncüye ise 20 bin TL ödül verileceğini belirtti.

SON BAŞVURU 21 AĞUSTOS

Pandemi sürecinin yarışmayı yapmalarına engel olmayacağını ifade eden İlgezdi, "Normalleşme süreciyle birlikte yurttaşlarımızın sağlıklarını da düşünerek son başvuru tarihini belirledik. Katılımcılar 21 Ağustos tarihine kadar eserlerini il başkanlıklarımıza ya da doğrudan Genel Merkezi'mize kargo yoluyla gönderebilirler” açıklamasını yaptı.

Eylül ayında yapılacak ödül töreninde birçok ülke vatandaşına da ödül verileceğini söyleyen İlgezdi, “Soydaşlarımız için de ‘Dost, Akraba, Soydaş Topluluklar 100. yıl Kardeşlik Ödülü’ vereceğiz. Dünyanın birçok yerinden çocuklarımız eserlerini yolladılar, yollamaya da devam ediyorlar. Soydaşlarımızla kurduğumuz gönül köprüsünü perçinliyoruz. Yarışma ile ilgili her türlü bilgi ve şartnamelere 23nisan.chp.org.tr hala ulaşılabiliyor” dedi.