Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen ‘Bahadın Uluslararası Kültür Şenliği’nde gerçekleştirilecek ‘Ülkede Siyasi Durum’ paneline CHP’li milletvekilleri Gamze Taşçıer, Ali Keven, Sol Parti Genel Başkanı Önder İşleyen ve BirGün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Aydın katılacak.

23'üncü Bahadın şenliği ‘Eşitlik, özgürlük, adalet için üretim’ temasıyla yapılacak

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı bir yerleşim yeri olan Bahadın'da 1993 Sivas Madımak Katliamı'nın ardından başlayan 'Bahadın Uluslararası Kültür Şenlikleri', sanatçı, siyasetçi, gazeteci, bilim insanı, üretici dayanışmasına dönüşerek her geçen yıl daha da büyüyor.

Bu yıl 23’üncüsü gerçekleştirilen ve 1 Ağustos'da başlayan ‘Bahadın Uluslararası Kültür Şenliği’nde 6 Ağustos Cumartesi günü ‘Ülkede Siyasi Durum’ konulu panel gerçekleştirilecek.

Panelde; CHP Milletvekilleri Gamze Taşçıer, Ali Keven, Sol Parti Genel Başkanı Önder İşleyen ve BirGün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Aydın'ın konuşmacı olarak yer alacak.

Yusuf Ziya Bahadınlı Kültür Evi'nde gerçekleştirilecek panel, saat 14:00'da başlayacak.


23-bahadin-senligi-esitlik-ozgurluk-adalet-icin-uretim-temasiyla-yapilacak-1048591-1.

Bu yıl 23.’sü gerçekleştirilmekte olan şenliğin ana teması “Özgürlük, eşitlik, adalet için üretim” olarak belirlendi. Şenlik boyunca çocuklarla ve gençlerle atölye çalışmaları yapılacak. Atölyeler sonunda çocukların ve gençlerin sunumları olacak. Çocuk şenliği ise pazar günü yapılacak uçurtma şenliği ile devam edecek.

Bahadın Kültür Derneği Gençlik Kolları’nın hazırladığı tiyatro ve forumlara şenlik boyunca yer verilecek. Haziran ayı içinde Bahadın’da gerçekleştirilen “Resim Çalıştayı” sergisi ziyaretçilerin beğenilerine sunulacak. Ayrıca yaklaşık bir yıl süren “Bahadın’da Demokrasi ve Yerel Yönetim Çalıştayı” sonuç bildirgesini içeren kitabın tanıtımı yapılacak.

ÇOK SAYIDA SİYASETÇİ DE YER ALACAK

Bahadınlı halk ozanları, Bahadınlı yazarlar, eğitimciler, üretciler, gençlik buluşması gibi yerel etkinliklere de yer verilecek. Bir haftaya yayılan panel ve söyleşilerde CHP Milletvekilleri Gamze Taşçıer, Ali Haydar Hakverdi, Ali Keven, Sol Parti Bakanlar Kurulub Üyesi Öder İşleyen, gazeteci Yaşar Aydın, İbrahim Çenet, Sedat Bozkurt, Esra Koçak Mayda, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği genel Başkanı Cuma Erçe İsmail Ateş, Enver Cemal Şahin, Mustafa Eberliköse vb isimler yer alacak.

KONSER VERİLECEK

Bahadınlı yazarlardan Arif Baş adına ailesi tarafından her yıl düzenlenen “Arif Baş Çocuk Edebiyatı Ödülü” de bu şenlikte sahibini bulacak. Yaşlılara ve yaşlı yakınlarına yönelik olarak Bahadın Yaşlanma Vakfı’nın girişimiyle 'Yaşlanma Toplum ve Sağlık' konulu bir panel gerçekleştirilecek. Bu panelde Prof. Dr. İsmail Tufan, Prof. Dr. Hasan Hüseyin Başıbüyük, Doç Dr. Gülüşan Özgün Başıbüyük, Doç. Dr. Nilüfer Korkmaz Yaylagül, Öğr. Gör. Dr. İkuko Murakami, Dr. Melih Vural konuşmacı olacak.

Ayrıca şair ve yazarların imza günleri ve söyleşilerine yer verilecek. Şenlikte halk oyunları, semah yanında Grup Abdal, Mustafa Özarslan Gökhan Kılıç, Arzu Şahin, Ali Asker ve yerel sanatçılar konser için sahneye çıkacak.