Ankara’nın ardından Sinop’taki gösterimlerini de tamamlayan festival, Kastamonu ayağını Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun desteğiyle 10-13 Aralık’ta gerçekleştirecek.

24. Gezici Festival, Kastamonu durağında

Ankara Sinema Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla düzenlenen 24. Gezici Festiva Kastamonu'da başladı.

Festivalin bugün başlayan Kastamonu gösterimleri, 13 Aralık tarihine kadar Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun desteğiyle Kastamonu Üniversitesi Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Mahmut Fazıl Coşkun’un ödüllü filmi Anons, yönetmenin ve filmin yapımcılarından Sinan Yusufoğlu’nun katılımıyla bugün Kastamonulu izleyicilerle buluştu. Ayrıca, yönetmenin Gezici Festival için hazırladığı “Görünmez Kentler” bölümünde yer alan Aki Kaurismäki imzalı Eşarbına Sahip Çık, Tatyana ve Whit Stillman’ın yönettiği Metropolitan, Mahmut Fazıl Coşkun’un sunumuyla Kastamonu’da gösterilecek filmler arasında.

Festivalin Yalanlar Çağı bölümünde yer alan Başarının Tatlı Kokusu, Türkiye sinemasının klasiklerinden Tunç Okan imzalı Otobüs, Shevaun Mizrahi’nin ödüllü belgeseli Uzak Evren, Tolga Karaçelik’in Sundance’ten ödülle dönen filmi Kelebekler, Damla Sönmez’in başrolde yer aldığı Sibel, Cannes’da FIPRESCI Ödülü kazanan Şüphe, Afganistan’ın Oscar adayı Azim’in Annesi Rona ile ABD ve Hollanda Büyükelçiliklerinin katkılarıyla hazırlanan Çocuk Filmleri de Kastamonu’da sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Ayrıca Sessiz Serüven bölümünde yer alan Delft Porseleninin Sırrı, müzisyen Stephen Horne’un canlı performansıyla gösterilecek.