24. Gezici Festival’de, Mahmut Fazıl Coşkun’un Görünmez 'Kentler' ve Can Evrenol’un 'Korku Sineması' seçkileri gösterilecek.

24. Gezici Festivali başlıyor

Bu sene Gezici Festival'in, sinema dünyasından bir ismin seçtiği filmlerden oluşturduğu özel bölümüne, Mahmut Fazıl Coşkun ve Can Evrenol da kendi seçkileriyle konuk olacak. 24. kez gerçekleşecek olan festival, 30 Kasım-6 Aralık’ta Ankara’da, 7-9 Aralık tarihleri arasında Sinop’ta, 10-13 Aralık’ta ise Kastamonu’ta olacak.

Gezici Festival’de Cannes’dan ödüllerle dönen “Şüphe” (Beoning), “Soğuk Savaş” (Zimna Wojna), “Kız” (Girl) ve “Donbass” gibi filmlerin gösterileceği Dünya Sineması bölümünün yanında, yılın öne çıkan yerli yapımları Türkiye 2018’de izleyicilerle buluşacak. Türkiye 2018, film ekiplerinin de katılımıyla gerçekleşecek çeşitli atölye ve söyleşileri de içerecek. Kısa Filmler ve Çocuk Filmleri gösterimleri ise her yıl olduğu gibi ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Çocuk Filmleri Bölümü’nde bu yıl Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan filmler yer alıyor. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.