Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Ülkeler tedbirlerini sıklaştırırken, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 16 bini geçti. Virüsten dün 1930 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı, salgındaki en yüksek can kaybı olarak kayıtlara geçti

24 Mart - Ülke ülke koronavirüs salgınında son durum | İtalya'da son 24 saatte 743 kişi öldü

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında can kaybı 16 bini geçti.

Salgınında dün en yüksek can kaybı yaşandı. Pandemi nedeniyle bir günde, 1930 kişi yaşamını yitirdi. Dün sabah 14 bin 641 olan ölü sayısı gün sonu itibariyle 16 bin 571'e çıktı. Vaka sayısında da dünya bir ilki yaşadı. Covid-19 enfekte sayısı ilk kez 24 saatte 44 bin kişi artarak 337 binden 381 bine çıktı.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, dünya genelinde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 16 binin üzerine çıktığını bildirdi. Dünya genelindeki toplam vaka sayısı ise, 380 binin üzerinde.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan ve anlık güncellenen harita ile koronavirüs salgının dünyadaki son durumunu görebilirsiniz.

Güncelleme- 22:50

FAS'TA ÖLENLERİN SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Fas'ta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Fas Salgın Hastalıklar Müdürü Muhammed Elyubi, ülkede bir kişinin daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle birlikte koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısının 5'e çıktığını belirtti. Elyubi ayrıca ülkede 27 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 170'e ulaştığını kaydetti.

Güncelleme-21:00

İSRAİL'DE ÖLENLERİN SAYISI 3'E YÜKSELDİ

İsrail'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Covid-19 teşhisi konulan kimliği belirtilmeyen 87 yaşındaki bir erkek hastanın hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu hastanın bugün Covid-19'dan yaşamını yitiren ikinci kişi olduğu kaydedildi.

Yerel basınında yer alan haberlerde de söz konusu kişinin Covid-19 teşhisiyle Batı Kudüs'teki Hadassah Ein Kerem Hastanesi'nde tedavi altına bulunduğu ve durumunun kötüleşmesinin arından bugün öldüğü belirtildi.

İsrail'de böylece koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısı 3’e yükseldi.

Koronavirüs kaynaklı ilk ölümün 20 Mart'ta kaydedildiği İsrail'de, akşam saatlerinde de 67 yaşındaki bir kadının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

İsrail Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkede tespit edilen koornavirüs vaka sayısı ise 1656'ya ulaştı.

Güncelleme-20:05

İTALYA'DA ÖLENLERİN SAYISI 743 KİŞİ ARTTI

İtalya'da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) ölenlerin sayısı son 24 saatte 743 artarak 6 bin 820'ye yükseldi

Güncelleme-17:20
AFGANİSTAN'DA 4 NATO ASKERİNDE KORONAVİRÜSE RASTLANDI

Afganistan'daki NATO kuvvetlerinden yapılan açıklamada, yakın zamanda Afganistan'a gelen NATO bünyesinde görev yapan 4 askerde Covid-19 tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu askerlerin karantinaya alındığı kaydedilen açıklamada, bu askerlerle temasta olan kişilerin de gözetim altında tutulduğu vurgulandı.

Açıklamada, ayrıca son haftalarda Afganistan'a gelen bin 500 NATO askeri ve personelinin de gözlem altında tutulduğu aktarıldı.

Halihazırda Afganistan'da 16 bin NATO askeri bulunuyor.

Güncelleme-16:24
SUUDİ ARABİSTAN'DA İLK CAN KAYBI

Suudi Arabistan'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiği bildirildi.

Güncelleme-15:09
MISIR'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Mısır Başbakanı Mostafa Madbouly, ülke genelinde yerel saatle 19.00-06.00 saatleri arasında kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Dünya genelinde 392 bin 230 vaka görülmesi ve 17 bin 174 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs vakasının ardından ülkeler önlemlerini arttırıyor. Mısır Başbakanı Mostafa Madbouly, ülke genelinde yerel saatle 19.00-06.00 saatleri arasında kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

2 hafta geçerli olacak kararın yarından itibaren yürürlükte olacağı kaydedildi. Öte yandan, bu süre boyunca kamu ve özel taşıma askıya alındı.

Ülke genelinde bugüne kadar 366 vaka kaydedilirken, 19 kişi de hayatını kaybetti.

Güncelleme-13:10
RUSYA, KORONAVİRÜS TAŞIYAN HASTALAR İÇİN HASTANE YAPIYOR

Rusya, ülkede artan koronavirüs vakalarına karşı büyük bir hastanenin temelini atarak virüse yakalananları bu hastanede tedavi edecek.

Rusya'da hızla artan koronavirüs vakalarına karşı harekete geçilerek Moskova'da büyük bir hastane inşaatına başlandı. Virüs taşıyan kişilerin en çok tespit edildiği başkent Moskova'da başlatılan hastane inşaatı projesinde 2 bin işçi ve 500 ekipman çalışıyor.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin hastane inşaatı ile ilgili basını bilgilendirerek 70 bin metrekare üzerine kurulacak olan hastanede aynı anda 500 kişinin tedavi edilebileceğini açıkladı. Sobyanin açıklamasında hastanenin prefabrike yapıda olacağını söyleyerek gelecekte de olası farklı virüs ve bulaşıcı hastalıklara karşı bu hastanenin kullanılacağını bu nedenle hastanenin son teknoloji teknik ekipmanlarla donatılacağını ifade etti.

Hastane inşaatı ile ilgili Moskova Belediyesi tarafından kamuoyuna teknik bilgiler aktarılırken inşaatın ne zaman tamamlanacağı konusunda herhangi bir bilgi aktarılmadı. 'Rusya Koronavirüs ile Mücadele Merkezi' dün yaptığı açıklamada ülkede görülen vaka sayısını 438 olarak açıkladı. Bu vakaların yaklaşık 250'sinin Moskova'da kaydedildiği bildirildi.

Güncelleme-12:55
İRAN'DA KORONAVİRÜS KAYNAKLI CAN KAYBI 1934'E YÜKSELDİ

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 122 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 1934'e yükseldi.

Güncelleme-12:12
İSRAİL'DE VAKA SAYISI 1656'YA YÜKSELDİ

İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişi sayısının 1656'ya ulaştığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'de 214 kişide daha Covid-19 tespit edildiği belirtildi.

Böylece toplam vaka sayısının 1656'ya çıktığı ifade edilen açıklamada, hastalardan 31'nin durumunun ağır olduğu, 49 kişinin ise iyileştiği aktarıldı.

İsrail'de Covid-19 önlemleri kapsamında tüm okullarda eğitime ara verilirken, kapalı ve açık alanlarda 10 kişiden fazla katılımcının bulunduğu toplantı ve etkinlikler yasaklanmıştı.

Ayrıca, market, eczane, benzin istasyonları ve bankalar dışında birçok ticari işletmenin 15 Mart’tan itibaren kapatılmasına karar verilmişti.

Virüs nedeniyle İsrail'de ikamet edenler hariç tüm yabancıların ülkeye girişine de yasak getirilmişti. Batı Kudüs'te 20 Mart'ta 88 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybetmesiyle ülkede Covid-19 nedeniyle ilk ölüm kaydedilmişti.

24-mart-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-son-24-saatte-en-yuksek-olum-yasandi-705158-1.

Güncelleme-11:50
FİNLANDiYA ESKİ CUMHURBAŞKANI'NIN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Finlandiya Cumhurbaşkanlığı, 2008 Nobel Barış Ödüllü Finlandiya Eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari'nin korona virüs testlerinin pozitif çıktığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “23 Mart'ta enfeksiyon olduğu doğrulandı. Ahtisaari'nin durumu iyiye gidiyor” ifadeleri kullanıldı.

82 yaşındaki Ahtisaari, 1 Mart 1994 - 1 Mart 2000 yılları arasında Finlandiya Cumhurbaşkanı olarak görevini sürdürmüştü. Ahtisaari, başta Kosova olmak üzere, Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Uzak Doğu Asya'da birçok sorunun çözümü sürecinde üstlendiği arabuluculuk görevinden dolayı 2008 Nobel Barış Ödülüne layık görülmüştü.

Finlandiya'da korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden bir kişi bulunuyor. Ülkede toplam vaka sayısı ise 700'e ulaştı.

Güncelleme- 10:30
RUSYA'DA 65 YAŞ ÜSTÜ VEKİLLER EVDEN ÇALIŞACAK

Rusya parlamentosunda 65 yaş üstü vekillerin evden çalışması için harekete geçildi.

Rusya’da koronavirüs vakalarında sürekli artması ve bu vakaların büyük bölümünün başkent Moskova’da görülmesi nedeniyle önlemler arttırıldı. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, belediye meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda Moskova’nın tüm bölgelerinde 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkmasının yasaklandığını açıkladı. Moskova’da ikamet eden 65 yaş üstü kişilerin 26 Mart - 14 Nisan tarihleri arasında sokağa çıkmaları yasaklanarak karara uymayanlara adli cezalar verileceği belirtildi.

Moskova Belediyesi tarafından alınan kararın ardından yine Moskova’da bulunan Rus parlamentosu Duma’da 65 yaş üstü vekiller için çalışma başlatıldı. Rus vekiller, Duma’da gerçekleşecek oturumlara video konferans yöntemi ile evlerinden katılabilecek.

Moskova Belediyesinin 65 yaş üstü kişilere sokağa çıkma yasağı getirmesinden sonra gözler Kremlin’e çevirdi. 67 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yasaktan etkilenip etkilenmeyeceği ile ilgili sorulara Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’dan cevap geldi. Peskov, Kremlin Sarayı’nda Putin’in çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek, “Putin’in çalışma noktalarında doktorlar dahil herkes testlerden geçiriliyor. Son Kırım ziyaretinde de aynı uygulamayı yaptık. Moskova Belediyesi'nin 65 yaş üstü kişiler için duyurduğu sokağa çıkma yasağı Devlet Başkanı Vladimir Putin’i etkilemiyor ancak Kremlin’de görev yapan 65 yaş üstündeki çalışanların bu kurala uyması gerekiyor” dedi.

Güncelleme- 10:01
ÇİN'DE YENİ VAKALAR YURT DIŞI KAYNAKLI

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ortaya çıktığı Çin'de son bir haftada ortaya çıkan yeni vakaların çoğunun yurt dışından gelen kişilerde görüldüğü bildirildi.

Ulusal Sağlık Komisyonu verilerine göre, son bir haftada ortaya çıkan 135 yeni vakanın 129'u yurt dışına seyahat eden ve virüsü orada kapan kişilerde görüldü.

Komisyon, son 24 saatte tespit edilen 78 yeni vakanın 74'ünün yurt dışından seyahat eden kişiler olduğunu açıkladı.

Ülkede en son 15 Mart'ta yeni vakaların çoğunluğu ülke içinde ortaya çıkmıştı.

Yurt dışından gelen vakaların artması üzerine ülkenin birçok bölgesinde bu yolculara sıkı karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı. Başkent Pekin'e uçuşlar testler için başka bölgelere yönelendirilirken, son 14 günde yurt dışından Çin'in diğer şehirlerinden aktarmayla Pekin'e gelmiş kişilerin zorunlu testten geçirilip karantina altına alınacağı bildirildi.

Çin'de son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti. Ülkede şu ana kadar görülen toplam vaka sayısı 81 bin 171'e, can kaybı sayısı ise 3 bin 277'ye ulaştı.

24-mart-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-son-24-saatte-en-yuksek-olum-yasandi-705049-1.

Güncelleme- 09:58
KOSOVA'DA VAKA SAYISI 61'E YÜKSELDİ

Kosova’da yeni tip korona virüs (Covid-19) vaka sayısının 61’e yükselmesinin ardından Kosova Bakanlar Kurulu, serbest dolaşıma kısıtlama getirdi.

Kosova Bakanlar Kurulu 24 Mart 2020 Salı günü itibariyle serbest dolaşıma kısıtlama getirdi. Kosova'da vatandaşlar saat 10.00 ile 16.00 ve 20.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkamayacak. Ülkedeki kısmi sokağa çıkma yasağı aralıklara toplam 16 saat sürecek.

Kosova'da 35 olan korona vakası sayısı dün gece itibariyle 61'e yükseldi.

Devlet Başkanı Thaçi sokağa çıkma yasağına karşı

Kosova Devlet Başkanı Hashim Thaçi, hükümetin sokağa çıkma yasağı kararının anayasaya aykırı olduğunu söyledi. Thaçi, serbest dolaşımın ancak olağanüstü hal ilan edilmesi ardından alınabileceğini belirterek, “hükümet anayasayı çiğnemiştir” dedi. Konuyla ilgili anayasa maddelerini okuyan Thaçi, hiçbir vatandaşın, hükümetin aldığı karara uymak zorunda olmadığını ifade etti. Thaçi, kararın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını da sözlerine ekledi.

Güncelleme- 09:50
NEW YORK'UN EN BÜYÜK FUAR ALANI KORONAVİRÜS HASTANESİ OLDU

New York’taki dünyanın en büyük fuar alanlarından Javits Center, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için acil durum hastanesine dönüştürüldü.

New York Valisi Andrew Cuomo'un geçen pazar, Covid-19 ile etkin mücadele için Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı’ndan (FEMA) acil durum hastanelerinin kurulmasını talep etmesi üzerine, ilgililer, New York City’deki en büyük sergi sarayı Javits Center’ın hastaneye dönüştürülmesi için çalışmalara başladı.

Vali Adnrew Cuomo'nun yerinde inceleme yaptığı çalışmalar kapsamında, acil durum görevlileri, ABD ordusunun 53. Birlik Komutanlığı'na bağlı destek tugayı askerlerinin yardımı ile Javits Center’a tıbbi malzeme ve yatakları taşındı.

FEMA tarafından 250 yataklı 4 ayrı acil durum hastanesinin oluşturulacağı 170 bin metrekare alana sahip sergi sarayı, NYC’deki Covid-19 mücadele merkezi konumunda olacak.

Vali Cuomo, Albany’de yaptığı basın açıklamasında "Bu tam anlamıyla bir ölüm kalım meselesi" cümlesi ile durumun aciliyetini ifade etti.

Cuomo, salgın teşhisi konulan vatandaşların yaşaması ya da ölmesinin bu acil durum hastanelerinin kurulmasına bağlı olduğunu savunmuştu.

Mevcut durumda 53 bin yatak kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Cuomo, salgının yayılma hızı göz önüne alındığında bu kapasitenin 110 bine çıkarılması gerektiğini vurgulamıştı.

Güncelleme-09:32
İRAN'DA 6 YAŞINDAKİ ÇOCUK KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

İran'da 6 yaşında bir çocuğun yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Kuzey Horasan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Kuzey Korasan eyaletinde şu ana kadar 189 kişide Covid-19 tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, bu hastalardan 19'unun yaşamın�� yitirdiği aktarılırken 6 yaşındaki bir çocuğun da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Covid-19 tedavisi gören 99 kişinin ise iyileşerek hastanelerden taburcu edildiği kaydedildi.

Güncelleme-09:20
VUHAN’DA KARANTİNA’NIN KALKACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Çin'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının ortaya çıktığı Vuhan kentinde vaka artışının durmasıyla 8 Nisan'da şehir karantinasının kaldırılacağı belirtildi.

Çin'in Hubey bölgesinin Vuhan kenti, dünyadaki ilk yeni tip Koronavirüs vakasının çıktığı kent olarak aylardır salgınla mücadele ediyordu. Bölgesel hükûmetin internet sitesinde yer alan duyuruya göre Vuhan kentine giriş çıkış yasağı 8 Nisan'da kaldırılacak.

Kısıtlamaların kaldırılma kararı Hubei bölgesinde 19 Mart itibariyle hiç yeni vaka çıkmamasıyla başladı.

24-mart-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-son-24-saatte-en-yuksek-olum-yasandi-705008-1.

Güncelleme - 09:11
KANADA BAŞBAKANI İSYAN ETTİ: EVE GİDİN

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Covid-19 salgını nedeniyle halka yapılan çağrıların yeteri kadar karşılık bulmamasına isyan ederek, "Yeter artık. Eve gidin ve evde kalın" dedi.

Eşi Sophie Gregoire Trudeau'nun Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine kendisini 14 günlük karantinaya alan Başbakan Trudeau, konutunun önünde düzenlediği basın toplantısında, halka çağrıda bulunarak evlerinde kalmalarını istedi.

Trudeau, "evde kalın" tavsiyelerine meydan okuyanların yaptırımlarla karşılaşması gerektiğini söyledi.

Çok fazla insanın hala tavsiyeyi göz ardı ettiğini belirten Trudeau, "Yenilmez olduklarını düşünen insanların resimlerini gördük. Yeter artık. Eve gidin ve evde kalın" ifadesini kullandı.

Trudeau, toplumun sağlığını korumak için gerekli olan hiçbir önlemi görmezden gelmeyeceklerini vurguladı.

Kanada Halk Sağlığı Ajansı ve Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülke genelinde toplam Covid-19 vaka sayısı 1298’den 2035’e, ölenlerin sayısı ise 19’dan 24’e yükseldi.

Güncelleme - 09:05
İTALYA'DAKİ VAKALARDA İKİNCİ KEZ AZALMA KAYDEDİLDİ

Avrupa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının en çok vurduğu ülke olarak öne çıkan İtalya'da vakaların artışında ikinci bir kere daha azalma görüldü.

AP ajansının aktardığı bilgiye göre İtalya Sivil Koruma Ajansı dün 4 bin 789 yeni Covid-19 vakası tespit etti ve bu rakam, pazar günü pazar günü kaydedilen 5 bin 560 vakaya göre 771'lik bir azalmayı teşkil ediyor.

Benzer şekilde pazar günü meydana gelen 651 ölüme kıyasla pazartesi günü koronavirüse bağlı 602 ölüm kaydedildi.

Salgının en çok vurduğu ülke olan İtalya, geçen hafta yeni vaka ve ölüm rakamlarında zirveyi görmüştü.

24-mart-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-olu-sayisi-16-bini-gecti-704995-1.

Güncelleme - 09:00
BREZİLYA'DA ÖLÜ SAYISI 34'E YÜKSELDİ

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 34'e yükseldi.

Brezilya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte Covid-19 nedeniyle 9 kişi yaşamını yitirdi.

Böylece söz konusu virüsün yol açtığı ölümlerin sayısı 34'e çıktı. Ülkedeki vaka sayısı ise 1924'e ulaştı.

Covid-19 salgını ülkenin 27 bölgesine yayıldı ve salgından en fazla Sao Paulo şehri etkilendi.

Brezilya'nın ve Güney Amerika'nın en büyük kenti olarak bilinen Sao Paulo'da Covid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a, vaka sayısı 745'e çıktı.

Brezilya Kongresinin alt kanadı Milletvekilleri Meclisinde çarşamba günü onaylanan ve ülkede "felaket durumu" ilan edilmesini içeren kararname, Kongrenin üst kanadı Senato üyelerinin video konferans yöntemiyle düzenlediği oturumda oy birliğiyle kabul edilmişti.

Güncelleme- 08:30
İRAN: 33 MİLYON KİŞİYE TEST YAPTIK

Salgının en çok etkilediği ülkeler arasında yer alan İran’ın Sağlık Bakanı Said Nemeki, ülkedeki 33 milyon insana koronavirüs testi yapıldığını açıkladı.

Nemeki, test sürecine bakanlığa bağlı 40 bin sağlık personelinin dahil olduğunu belirtti.

Sputnik’te yer alan habere göre yaklaşık 145 bin kişinin şu anda hastanelerde ve evlerinde karantinaya alındığını söyleyen Nemeki, salgının ilk günlerine kıyasla iyileşme kaydedildiğini, ancak bunun henüz seyahatin mümkün olduğu anlamına gelmediğini dile getirdi.

Bakan Nemeki, İran nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ının hükümetin önerileri doğrultusunda evden çıkmadığını kaydetti.

İran’da yeni tip Corona virüsü vakalarının sayısı 23 bini, can kayıpları bin 800’ü bini, iyileşenlerin sayısı da 8 bini geçti.

Güncelleme- 08:10
BOGOTA'DA SAHRA HASTANELERİ KURULDU

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Covid-19 ile mücadele kapsamında sahra hastaneleri kurulmaya başladı. Kolombiya hükümeti, virüs salgını nedeniyle 25 Mart-13 Nisan tarihlerinde karantina uygulanacağını açıklamıştı.

24-mart-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-olu-sayisi-16-bini-gecti-704958-1.

Güncelleme- 07:35
AVUSTRALYA'A ÖLENLERİN SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Yeni Güney Galler (NSW) Eyaleti Sağlık Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Sydney Limanı'ndaki Ruby Princess adlı yolcu gemisinde virüs bulaşan kadın yolcu hayatını kaybetti. Geçen hafta limana demirleyen ve 133 yolcusunda Covid-19 tespit edilen gemiden hastaneye nakledildikten sonra hayatını kaybeden kadın yolcunun 70 yaşında olduğu açıklandı.

Yaşanan son can kaybıyla birlikte Avustralya’da Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 8’e çıktı. Ülke genelindeki vaka sayısı ise 1895 olarak kaydedildi.

Güncelleme- 07:00
TEXAS'TA ACİL OLMAYAN AMELİYATLAR YAPILMAYACAK

ABD’de yeni tip koronavirüs ile mücadelede tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanması üzerine bazı eyaletlerde zaruri durumların dışındaki ameliyat ve operasyonlar yasaklandı.

Texas Valisi George Abbott, yaptığı açıklamada, Covid-19 ile mücadele sürecinde ihtiyaç duyulacak tıbbi malzemelerde sıkıntı yaşanmaması için "Doktorun ölümcül bir teşhis koyması dışında hastanelerin ameliyat yapması yasaklanmıştır’’ ifadesini kullandı.

Valilik ofisinden yapılan açıklamada ise 21 Nisan'a kadar geçerli olacak söz konusu yasağın çok özel durumlar hariç kürtaj ameliyatlarını da kapsadığı belirtildi.

Bu karara bazı kesimler destek verirken bazıları da kürtajın zaruri ve zamanla yarışılması gereken bir durum olduğu gerekçesi ile karşı çıktı.

Güncelleme - 06:50
MELANİA TRUMP'IN TESTİ NEGATİF ÇIKTI

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs ile mücadelede kullanılan tıbbi ekipmanlar başta olmak üzere birçok kaynağın stoklanmasını ya da ürünlere fahiş fiyat uygulanmasını engellemek için bir kararname imzaladığını duyurdu.

Trump, Beyaz Saray'da Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eşi Melania Trump'ın Covid-19 testi yaptırıp yaptırmadığına yönelik sorusu üzerine Trump, "Evet o da test yaptırdı. Sonuç negatif çıktı. Kendisi şu anda gayet iyi" diye konuştu.

Covid-19 ile mücadele kapsamında bugün yeni bir kararname imzaladığını belirten Trump, "Bu kararname, Covid-19'un önlenmesi ve tedavi edilmesi için hayati öneme sahip el dezenfektanı, maske, koruyucu ekipmanlar gibi kaynakların stoklanmasını ya da fahiş fiyatlara satılmasını engelleyecek" dedi.

Sağlık ve Adalet bakanlıkların hangi ürün ve ekipmanların bu kararnameye dahil edileceğini görüşüp kararlaştıracaklarını kaydeden Trump, "Kimsenin Amerikan halkının acılarını kendi çıkarları için istismar etmesine izin vermeyiz" diye konuştu.

Trump öte yandan ABD'deki Covid-19 vaka ve ölümlerinin hızla artmasına ilişkin, "Virüse ilişkin rakamlar, kesinlikle daha da kötü olacak. Bunu en aza indirgemek için çalışıyoruz. Rakamlar elbette zaman içinde artacaktır ama günün birinde azalmaya başlar" dedi.

Geçen haftalardaki basın toplantılarında virüsün kontrol altına alınmasının temmuz ya da ağustosu bulabileceğini belirten Trump'ın, bugün "Ülkenin normale dönmesi 3-4 ay sürmeyecektir." açıklamasında bulunması dikkati çekti.

Adalet Bakanı William Barr ise yaptığı açıklamada, "Burada bahsettiğimiz kişiler, belirli malzemeleri piyasayı maniple etmek ya da karaborsada satmak için stoklayan kişiler. Evinizde büyük oranda tuvalet kağıdı stoğu yaptıysanız korkmayın. Ama deponuzda birçok koruyucu maske varsa günün birinde kapınızı çalarız." ifadelerini kullandı.AA