İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinden bugüne kadın cinayetlerinde yüzde 26 azalış olduğunu övgüyle iddia etti. Oysa yüzde 26 azalma dedikleri veri dahi 25 kadının katledildiğini gösteriyor.

25 kadın katledildi ama Soylu ve Emniyet, İstanbul Sözleşmesi üzerinden övündü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinden bu yana 25 kadının katledilmesinin ‘azalma’ olduğunu savundu ve bunu sözleşmenin feshedilmesinin sonucu olarak sundu.

İçişleri Bakanı Soylu, Twitter’dan paylaştığı mesajında CHP’yi hedef aldı.

“Yalanlara karşı doğrularla huzurunuzdayız” iddiasında bulunan Soylu, “Yalanı, siyasetin ve hayatlarının ana sözleşmesi haline getirenler, İstanbul Sözleşmesi üzerinden bir yalanı daha utanmadan söylüyorlar. Biri güya insan haklarından sorumlu Milletvekili, yalancı. Diğeri de ‘At sineğim’ yalancı...” ifadelerini kullandı.

Soylu, paylaştığı mesajında İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinden bugüne kadar 25 kadının katledilmesinden övündü.

EGM, SİLİP YENİDEN PAYLAŞTI

Aynı veriyi, Emniyet Genel Müdürlüğü de Twitter hesabından paylaştı. EGM, “İstanbul Sözleşmesi feshedilmeden önceki 34 günde 34 kadın, fesihten sonraki 34 günde ise 25 kadın hayatını kaybetti” dedi.

EGM'nin tweeti, gelen tepkiler ardından silindi.

Söz konusu tweet şöyleydi:

25-kadin-katledildi-ama-soylu-ve-emniyet-istanbul-sozlesmesi-uzerinden-ovundu-867666-1.

Daha sonra ise EGM'nin hesabından aynı görselle başka bir tweet daha atıldı ve "Kadına her türlü şiddetin birine dahi tahammül edemeyiz" denildi.