25 Kasım Kadın Platformu, İstiklal Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirmek için bir araya gelen kadınları darp ederek gözaltına alan polisler hakkında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ikinci kez suç duyurusunda bulundu.

25 Kasım Kadın Platformu'ndan polis şiddetine karşı ikinci kez suç duyurusu

25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü sebebiyle İstiklal Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirmek için birçok noktada bir araya gelen kadınlara şiddet uygulayarak gözaltına alan polisler hakkında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ikinci kez suç duyurusunda bulundu.

Platform üyeleri suç duyurusundan önce adliye önünde açıklama yaptı. Platform avukatı Gülyeter Aktepe, 25 Kasım’da İstanbul’da en az 216 kadının polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındığını belirterek, “Polis şiddetine izin vermeyeceğiz” dedi.

Aktepe, “Şiddet uygulayan polisleri tanıyoruz ve bu polisleri tek tek ifşa ediyoruz. Polis şiddetinin normalleştirilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Platformun Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda ise "Eylemlerde maruz bırakıldığımız şiddetin prosedür olmadığını, tıpkı erkekler gibi polislerin de cezasızlık politikalarından güç aldığını biliyoruz. Suçlusunuz ve hesap vereceksiniz diyen isyanımızı erkek yargıya inat dayanışmayla büyütüyoruz" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde Taksim'de buluşan kadınlar, polis müdahalesine maruz kalmış, aralarında BirGün editörü Yaren Çolak'ın da bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alınmıştı.

25 Kasım Kadın Platformu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gözaltına alınan arkadaşlarımızın bulunduğu bazı otobüslerde saatlerdir ters kelepçeli şekilde tutulduğunu ve avukatlarımızın müdahalesine rağmen ters kelepçelerin çözülmediğini öğrendik" açıklamasını yapmıştı.