26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde filmleriyle yer almak isteyen kadın sinemacılar için başvurular başladı. Kısa, uzun, orta metraj, deneysel ya da belgesel filmleriyle festivalde yer almak isteyen kadın sinemacılar 20 Mart’a kadar başvuru yapabilecek.

26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne başvurular başladı

Buse İlkin YERLİ

Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne başvurular başladı.

1998 yılında düzenlendiği ilk yıldan itibaren kadın emeğini görünür kılmak amacıyla çıktığı yolda kadın hareketiyle birlikte güçlenen, sinema sektöründeki kadınlar arasında bir iletişim ağı kuran ve filmlerin görünürlüğünü sağlayan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali çeyrek asrı geride bıraktı.

Bu yıl 31 Mayıs - 7 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenecek 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde bir kez daha kadınlar ve sinema başrolde olacak.

DAHA FAZLASI, DAHA AZI DEĞİL!

Her yıl farklı bir tema ile düzenlenen festival bu yıl “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” diyor. 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, kadınların her alanda olduğu gibi sinema sektöründe de daha görünür olmak için yıllardır sürdürdüğü hak mücadelesine dikkat çekiyor. Uğranılan haksızlıklara, elde edilen başarılara rağmen süregelen cinsiyet eşitsizliğine karşı “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” temasıyla hazırlıklarını sürdürüyor. Festival, her yıl olduğu gibi belirlenen tema çerçevesinde kadın sinemacıların imzasını taşıyan ulusal ve uluslararası uzun metraj, belgesel ve kısa filmleri izleyicilerle buluşturacak.

FESTİVALE BAŞVURULAR BAŞLADI!

26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde filmleriyle yer almak isteyen kadın sinemacılar için başvurular festivalin web sitesi üzerinden başladı. Kısa, uzun, orta metraj, deneysel ya da belgesel filmleriyle festivalde yer almak isteyen Türkiye’den kadın sinemacılar 20 Mart’a kadar başvuru yapabilir. Başvuru yapacak filmlerin 2022 ya da 2023 yapımı ve yönetmenlerinden en az birinin kadın olması gerekiyor. Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

31 Mayıs - 7 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali tarafından her yıl verilen Onur Ödülü, Bilge Olgaç Başarı Ödülü ve Genç Cadı Ödülü sahipleri ve program detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Uçan Süpürge Vakfı ve 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin hazırlıklarını yaptığımız ve heyecanımızı sizlerle paylaşmak üzere olduğumuz tarihlerde gerçekleşen deprem felaketinin ardından yaraları sarmaya, bölgede zor şartlara ve yaşadıkları ağır travmalara rağmen hayatlarını yeniden kurmaya çalışan halkımıza Uçan Süpürge Vakfı ve festival olarak elimizden gelen desteği vermeye devam ediyoruz. Dayanışmanın hepimize güç vereceğine inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu alanda yapmayı planladığımız çalışmaları paylaşacağız."