27. Gezici Festival, 2-8 Aralık’ta Ankara’da, 9-11 Aralık’ta Sinop’ta ve 12-14 Aralık’ta Kastamonu’da perdelerini açacak. Festival’in Türkiye 2022 programı belli oldu.

27. Gezici Festival’in Türkiye programı açıklandı

Ankara Sinema Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 2-8 Aralık’ta Ankara’da, 9-11 Aralık’ta Sinop’ta ve 12-14 Aralık’ta Kastamonu’da düzenlenecek 27. Gezici Festival’in Türkiye 2022 programı belli oldu. Türkiye 2022 bölümünde yılın en yeni, ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilmiş ödüllü filmleri yer alıyor

27. Gezici Festivali'nde, Belmin Söylemez ikinci uzun metraj filmi 'Ayna Ayna', Ümran Safter’in ilk uzun metraj filmi 'Kabahat', Selcen Ergun’un Toronto Film Festivali’nde dünya ilk gösterimini yapan filmi ' Kar ve Ayı', Özcan Alper’in yeni filmi Karanlık Gece, Emin Alper’in Cannes Film Festivali'nde ödül alan 'Kurak Günler' filmi, Çiğdem Sezgin’in ise erkek egemen dünyayla savaşan bir kadını konu aldığı 'Suna' filmi, Türkiye 2022 programı kapsamında gösterimde olacak.

Festivalin Ankara gösterimleri Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla 2 – 8 Aralık tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, Sinop gösterimleri 9-11 Aralık tarihleri arasında Sinop Belediyesi’nin ev sahipliğinde Halk Eğitim Merkezi’nde, Kastamonu gösterimleri ise 12-14 Aralık tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek. 27. Gezici Festival programında yer alan diğer filmler önümüzdeki günlerde açıklanacak.