Dünyanın en büyük doğal taş fuarlarının başında gelen Marble İzmir Fuarı’nın açılışında konuşan Başkan Soyer, sektörün her yıl daha başarılı olduğunu söyledi.

27. Marble İzmir kapılarını açtı

BirGün EGE

İzmir’de doğan ve alanında dünya markası haline gelen Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 27’nci kez ziyaretçilerini ağırlıyor. 29 Mart - 2 Nisan arasında T.C. Ticaret Bakanlığı’nın himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen fuar açıldı.

Fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuarı bayram gibi kutladıklarını dile getirerek şöyle konuştu: “2021’de doğal taş sektörü 2 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaştı. Bu yılın ilk iki ayında ise, geçen yılın ilk iki ayına göre ihracat rakamlarında yüzde on artış yakaladık. Bu yıl Marble İzmir’e bu ivmeyi pekiştirmek ve sektöre destek olmak için çok yoğun bir şekilde hazırlandık. Türkiye sadece elinde bulunan rezervler nedeniyle değil, aynı zamanda yerli üretim makineleri, özenli işçilik ve hüneriyle de dünyanın öncü ülkelerinden biri. İhracat payı her geçen yıl artan katma değeri yüksek ürünlerimizle doğal taş sektöründeki konumumuzu daha da güçlendiriyoruz” dedi.

Soyer, “Marble İzmir hem Türkiye hem de dünya doğal taş sektörü için bir sahne. Bu sahnede dünyanın trendlerini belirleyen ürünlerle, fikirlerle buluşmak mümkün. Bu sahneye ışık olacak ise siz değerli katılımcılarsınız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ; markalarımızın, firmalarımızın kabiliyetlerini ve ürünlerini, bu ustalığa yaraşır bir mekânda Fuar İzmir’de dünyayla buluşturmaya devam edecek” diye konuştu.

Soyer fuarcılığı daha da ileri götüreceklerini belirterek, “Bundan önceki dönemde görev yapan çok değerli belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Ondan önceki dönemde ‘İzmir fuarlar şehri olacak’ diyen rahmetli Ahmet Piriştina’nın anısının önünde saygıyla eğiliyorum. Bu yolun devamını hep birlikte getireceğiz. Onların taşıdığı bayrağı daha ileri taşıyacağız. Ürettiğinizi pazarlayamıyorsanız ürettiğinizin değerinin, faydasının anlamı yok. Bir köye dönüşen, küreselleşen dünyada, pazar en önemli faaliyetlerden biri. İhtisas fuarları da bu fuarcılık anlamında en önemli zeminler” dedi. Fuar sayısını 2022’de 31’e çıkardıklarını hatırlatan Soyer, “İzmir Fuarı tüm sektörlerimizi dünya ile buluşturmak için emrinize amadedir. Sizleri dünya ile buluşturmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

150 BİN METREKAREDE

Fuar renk ve desen çeşitliliğiyle dünya ticaretinin lideri Türk doğal taşını, küresel alıcılarla buluşturacak. Marble için A, B, C ve D holleri ile açık alanın tamamının tahsis edildiği Fuar İzmir’de tüm alanlar doldu. Fuarda açık alanda blok ve iş makinaları, A ve B hollerinde doğal taş, C holünde mermer makinaları, D holünde sarf malzemeleri sergileniyor. 150 bin metrekarelik alanda bine yakın katılımcı ve bin 400’e yakın blok taş yer alıyor.