27 yıllık adaletsizliğe artık son verin

HABER MERKEZİ

Cumartesi Anneleri, 846'ncı hafta eylemlerinde 27 yıl önce beyaz Toros'la kaçırıldıktan sonra katledilen Murat Aslan’ın faillerini sordu. Anneler, yetkilileri 27 yıllık cezasızlığa son vererek etkin soruşturma yükümlülüğünü yerine getirmeye çağırdı.

Diyarbakır’da 25 yaşında iken 10 Haziran 1994’te kaçırıldıktan sonra öldürülen Murat Aslan’ın kardeşi Fatma Aslan, olaydan 10 yıl sonra JİTEM itirafçısı Abdulkadir Aygan’ın basına JİTEM’in işlediği cinayetlerini anlattığını ifade etti. İtiraflarla birlikte ağabeyinin mezarının bulunduğunu söyleyen Aslan, “Davamız 2014 yılında AİHM tarafından reddedildi. Abimin cinayetinin şöyle bir özelliği vardı. Devlet eliyle işlenen ve ispatlanan ilk cinayetti. Buna rağmen davamız reddedildi. Umarım biz hayatta iken, bize bu acıyı çektirenler adil bir yargı önünde yargılanır” dedi.


Diyarbakır Baro Başkanlığı yaparken Aslan’ın dosyasını takip eden CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise “Sorumlular yargılanmadı, yargılananlar ise beraat etti. Bir gün mutlaka bütün bu suçluları yargı önüne çıkaracağız, adil bir şekilde hesap soracağız” diye konuştu. Cumartesi Anneleri adına basın açıklamasını okuyan Eren Ertin, Kayıpların fail ve sorumlularını yargılamak ve cezalandırmakla yükümlü olan devletin failleri cezasızlık zırhıyla koruduğuna işaret etti. Ertin, “Kaç yıl geçerse geçsin Murat Aslan için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten; devletin hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan, 147 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekânımız Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.